JAAAAAA!!

Jag har fått jobb!! Ett vikariat på typ 92% i tre månader med ev. förlägning!!! Känns underbart!! Skönt att slippa vara inskriven på arbetsförmedlingen eller vikariepoolen och behöva jaga jobb och ite veta från dag till dag nu vet jag iaf tre månader framöver vad jag ska göra och ev. längre... Hur skööönt som helst!!


God JUL!!

Examen!!

Äntligen!! Jag är klar!!! Jag har en förskollärarexamen!!! I onsdags hade vi opponeringen och den gick bra. Examinatorn tyckte att vi hade ett välskrivet arbete och mycket intressant och angeläget ämne så det kändes mycket bra. Vi fick en del ändringar att göra men dessa kunde vi snabbt rätta till under fredagen så i fredags publicerade vi den slutgiltiga versionen och är numera färdiga. Vi ringde även vår handledare för att få reda på vårt betyg och han kunde glatt meddela oss att vi blivit godkända och fick tilldelat ett C. Blev till en början lite besviken då vi hoppats på ett B men efter att han berättat att examinatorerna hade varit stenhårda i år och inte delat ut ett enda A bara ett fåtal B och att medel låg på D och många hade fått Fx så kändes det väldigt bra.

I torsdags var jag även iväg på min första arbetsintervju någonsin, jättenervöst!! Jag har ju jobbat många år innan men då har det alltid varit vikariat som har lett till jobb så jag har aldrig behövt vara på en arbetsintervju. Jag var helt sjukt nervös, hade pluggat på delar av läroplanen, ringt kompisar och frågat dom om vilka frågor som kn dyka upp, förberett mig själv så mycket jag bara kunde och ja tur var väl det för jag fick nog alla frågor som man kan få. Det var frågor rörande läroplanen, situationsfrågor, min bästa egenskaper, hur utbildningen varit och hur den påverkat mig, hur jag är som person, vad jag gjort tidigare + massa massa mer.. Jag lyckades svara på allt de frågade om men om jag sa det som de ville höra de återstår ju och se + att jag var så nervös så kändes det som om jag upprepade massa saker hela tiden... Får svar nästa vecka iaf så vi får väl se men jag hoppas inte på något detta var det första och ända jobbet jag sökt så annars ska jag sätta upp mig i vikariepoolen så jobba kommer jag nog göra hur som helst... När jag kom hem sen på torsdagen efter intervjun så var iaf nästan hela min släkt här utan min vetskap och grattade mig till examen jätteomtummlande och förstås otroligt kul. Min svärmor Isabella hade skickat upp ett par jättefina guldörhängen som jag hade på mig under intervjun, av mamma fick jag pengar till att göra mig snygg i håret eller nått annat som jag vill fixa till, av syster fick jag en jättefin blomgrupp och även så av mormor och morfar,av svärfar fick jag mitt älsklingsbröd och lax till julen, av Kalle fick jag en ansiktsbehandling som jag ska gå och göra någon gång nu efter jul tror jag:) Slutligen av pappa så fick jag pengar som jag tror jag kommer lägga på en ny jacka! Tack så jättemycket allihopa!!!

Idag åker vi en sväng till Furuvik med familjen Eriksson/Blom för att träffa tomten och se på all julbelysning och hoppas på att den slutgilltiga julstämmningen ska infalla sig.
Ha en bra dag alla!
Kram

Sjukstuga

Usch ja! Här är vi sjuka, jag är dunderförkyld och Oliwer har antingen höstblåsor elle vattkoppor ingen som riktigt kan tala om för oss vad det är för prickar han har, utan vi ska vänligt vänta och se hur dessa utvecklar sig... grrrr... Därav passar vi på och bara myyyyysa riktigt mycket nu med film och massa gott... Vi har snart lyckats plöjt igenom trolltider som jag tycker är den bästa julkalendern någonsin älskar trollen, häxa och fen, Oliwer också:)
Annars så lämnade vi in examensarbetet i onsdags så jäkla skönt!!! Så nu är det bara att vänta en vecka på opponeringen och se vad de säger där! Hoppas på att alla gillar den...

Hahah måste bara berätta vad Oliwer gjorde här om kvällen...Vi hade bestämt oss för att hämta mat på MAX och frågade Oliwer om han ville ha och ja, det ville han. När sedan Kalle kommer hem med maten så vill han inte ha chikenbits utan tar en tugga och säger: "Nä, det är bra." Sen tar han stripsen och sätter alla dom i dipburken så frågar jag vad det är han gör då han svarar: " Mamma, ojiwe pateja bommej" (Oliwer planterar blommor) hahahah ja så kan man också göra...


Kram på er alla!

2:advent

Längesedan jag skrev här igen nu.. men förklaringen ligger i examensarbetet som för övrigt handlar om Alternativ Kommunikation. Vi sitter mned det hela dagarna så när jag väl kommer hem på kvällen så är jag inte särskilt intresserad av att sätta mig och skriva något. Det har gått riktigt bra iaf och var handledare är såå nöjd med oss och vi själva oxå. Det ända som är kvar att göra är att skriva sammanfattning och förord + en famsida och sen ska vi faktiskt skicka in den och bara vänta tills opponeringen. Helllt sjuuukt!!! Jag är snart klar och därmed så har jag en lärarexamen som dessutom kommer att ha titeln fil.kand. i pedagogik hur jävla bra låter inte det då???? OJOJOj känner mig bra stolt faktiskt!

Annars så rullar livet på, igår var vi ner till mamma och baka pepparkakor med syster och alla barnen jättemysigt!! Å efter det gick vi till sporthallen för att se när kusin madde spela bandymatch riktigt trevligt faktiskt! Massa julmys har vi här hemma med julstjärnor, ljusstakar och en paketkalender till Oliwer som är mycket uppskattad kan jag lova! Han är så himla duktig tjatar aldrig om att få öppna fler än ett paket om dagen och han vet precis att han får bara öppna efter maten varje dag, så himla sööt! Härom kvällen när vi satt i soffan och kollade på julkalendern så sa han: "Mamma, va musit" åsså pussa han och krama på mig, lillprinsen min!! Nästan alla julkappar är handlade också så nu väntar vi bara på att det ska bli jul och att tomten ska komma!Ja för honom pratas det mycket om här hemma....

Ska försöka lägga in lite julbilder så snart som möjligt men vi har formaterat om vår dator ( eller rättare sagt Joel) så då måste vi installera in alla program igen men snart så....
Ha en bra söndag alla och mys, myyyys med era nära och kära...

LOVE!

RSS 2.0