ÅÅ vilken trevlig dag

Mina kusiner Jennica och Jennifer kom förbi å hälsade på oss idag:-) Väldans trevligt hade vi synd bara att jag hade fått läkartid till Oliwer idag så de inte kunde stanna så länge, men vi bestämde att vi måste ses snart igen:-) Det blir alldeles för långt mellan gångerna..
Oliwer fick iaf världens sötaste små skor :-) De var lite för stora men han växer ju i dem så småningom:-) Jag fick oxå present, en mkt bra present jag fick nämligen te, å jag är verlkligen en te drickare!! Blev det när jag väntade Oliwer, fick sluta med mitt älskade kaffe pga att jag mådde illa å kräktes så fort jag öppna kaffeburken, å sen har jag inte kommit mig för att börja igen... Lyckades även på så vis sluta röka oxå eftersom jag bara mådde illa å det var ju bara positivt.. är aldrig röksugen heller längre så skönt sååå:-) 
nä nu ska jag gå å göra nåt annat typ slöa i soffan... å prova mitt nya te!! 
kram

 visst är de väl sööta...  mitt te

Just det lägger in kort på presenterna som Oliwer fick utav Bonussyster Fia och Stefan oxå!!
 Japp Stefan är oxå AIK are precis som pappa kalle å nu vill de att Oliwer ska bli det oxå:-)  Jättefin sagobok:-)  

sjuuk

Oliwer är fortfarande sjuk... febern är borta men inte hostan, så idag har jag fått en tid hos läkaren så de ska få lyssna på han.. Skulle ju ha haft kalas här igår , men fick ställa in:-( men mina kusiner från Uppsala kommer en sväng idag iaf:-)
Annars så ska kalle vara i Stockholm nu från idag tills på torsdag eller fredag:-( känns redan lite tomt:-( men jag har bestämt att om Oliwer blir lite bättre så tar vi nog tåget å ´passar på att hälsa på mormor:-)
Vi hörs igen!!
love

min prins har fyllt ett år!!!

Igår blev han ett år!! Tänk vad fort tiden går!! Vi fick en topppen dag med nära å kära + en hel del presenter oxå:-) Oliwers moster hade även gjort en superfin tårta ( se kort ) föreställande ett tåg. Av oss skulle ju han ha fått den där sköldpaddesandlådan, men när han öppnade den och satte sig i den så kände jag att den skulle bli alldeles för liten:-( Stackars barn tänkte jag,kunde jag inte ha slängt ut 200 spänn till så ungen iaf kunde fått plats med en hink å spade??
Så det var bara för kalle att slänga sig i bilen å åka till Valbo och byta sandlådan till en något större + att han köpte lite andra saker till han:-)
På kvällen fick Oliwer feber som sedan satt i ända tills idag, han känns fortfarande varm men jag tror den äntligen är på väg att ge sig.. Annars idag så fick vi främmande utav en av mina bästa vänner och hennes barn, en av dem är jag även gudmor till:-) Vi fika, prata och hade det mkt trevligt, trots det dåliga vädret..

Nu ska jag lägga upp korten för sen lär jag gå å ta hand om Oliwer igen, vi hörs igen!
Ha en fortsatt trevlig kväll!!

kram

     Här i låg sköldpaddan, som vi bytte mot  denna + bollar som han kan ha inne vintertid
 Oliwers nya cykel som han fick av mormor som man sedan kan býgga om till trehjuling
   och en motorcyckel av momma och boppan..
 min jordgubbstårta och min systers  tårta!!

 här tar han tårta av kusinen:-)
 en del av de presenter han fick
  jättefina tavlan som de fixa på Expert där kalle jobbar extra:-)

GRATTIS

till min kära syster som fyller år idag!!!! Glömde skriva det i förra inlägget, men hon fick faktiskt ett sms tidigt i morse så jag har inte glömt henne!!!! Masssa krrammar till dig på din dag, ses imorgon:-)
Kram
Även grattis till min barndomskamrat Jessica som oxå fyller år idag:-) kraam

En dag kvar..

tills min lilla prins fyller 1ÅR!!! Idag blir det alltså till att städa, handla, baka + hinna gå på ett annat 1 års kalas:-) Så är det när man väljer att göra allt dagen innan...
Jag skulle även behöva tvätta fönstren som är full av pollen, får väl försöka klämma in det oxå någonstans. Som tur är så är ju jag inte sååå himla noga när det gäller mina fönster.. eller det går inte att vara det eftersom det finns fläckar på dem som inte går att få bort, ser ut som det är fukt på dem. Har frågat hyresvärden om man kan få byta ut dem men det gick det inte med på, så varför ska jag då vara så noga? Nepp jag har bättre saker för mig än så... Får se om jag skriver nå mer idag eller om det får vänta tills imorgon...
kram så länge!!

Midsommar bilder

Här kommer bilderna från midsommar som jag lovat:-)
kram
    Syster å barn, jag å Oliwer + min kusin madde
   femkamp!!

Midsommar!

Vår midsommar firade vi nere hos mamma, tillsammans med resten av släkten. Det började med att jag å syrran tog med oss våra barn å åkte lövad traktorvagn ner till IP där det vart dans kring midsommarstången. Träffade mkt folk där, bla. min gamla klasskompis Maries ( mumari ) mamma som var där med Maries barn. Det var superkul att träffa henne igen var ju såå länge sedan sist!!
Senare så begav vi oss hem till min morbror och hans familj där det var grillfest, och senare även femkamp. Oliwer somnade senare under kvällen i vagnen å sov där sedan så skönt tills det vart dags för oss att åka hem till mamsen å sova...
Hoppas ni andra haft en trevlig midsommar!!
Kram
Bilder kommer sen, försökte ladda upp men tror mammas dator är för seg... Håll ut!

det gick inte...

denna gången för Sverige:-(  så syynd jag brukar inte kolla på fotboll men nu hade jag ju bestämt mig för att följa Sverige under detta EM å så tog det slut så fort. Lite tråkigt faktiskt. Aja kanske går bättre nästa gång...
imorgon är det midsommar wieehoo!! Oliwer ska åka lövad traktorvagn och dansa kring midsommar stången för första gången:-) Mamma ska även vara duktig å göra en liten midsommarkrans till sin lilleprins ( eller så får vi fråga mormor, tror att det annars kanske kommer bli alldeles för många vredesutbrott som slutar med att jag ger upp) Jag hade iaf tänkt att jag skulle plocka björkkvistar till kransen men var lite bekymrad över vad jag skulle få tag i det nånstans...Tills jag mitt pucko tittar ut på vår baksida å ser att den är full av massa BJÖRKAR ÖÖÖÖÖhHHHHHHHHH hUR FAN KUNDE JAG GLÖMMA DET??? Jag som VARJE dag gnäller över allt BJÖRKPOLLEN!! Hahha kanske ska sluta tänka på så mkt för det är då jag glömmer saker...
Nej lär gå å göra mig färdig för sängen nu.. Häktisk dag imorgon... Hoppas på en massa sol.... Jag får önska alla mina läsare en trevlig midsommar!!
kraam

Nostalgi!!

Jag har ju glömt att visa Oliwers fina matstol, som är en tripp trapp stol... men inte vilken tripp trapp som helst utan MIN gamla som jag hade när jag var liten!!! Tack snälla mamma för att du sparat den!! De är ju fortfarande väldigt populära, och kostar dessutom en slant.. så det var ju en himla tur att du sparat den...
Puss & Gonatt!!

  Visst är den väl fin för att vara 29 år??
 Matchar köket gör den ju oxå:-)

picnick inomhus...

går oxå bra:-) För det var precis vad jag å liindak fick göra igår.. Vi hade tänkt att vi skulle ut å ha picnick vid parken hemma hos henne. Vädret såg ju skapligt ut så Jag å Oliwer tog bussen dit. När vi väl var framme så tog vi en sväng upp till henne innan, fick då äntligen se de små marsvinen som var supersöta!! Precis när vi hade tänkt att vi skulle pallra oss ut så började det då att spöregna. Mindre roligt faktiskt... så vi tänkte att vi skulle vänta ett tag för att se om det skulle bli bättre, men det blev det inte. Då beslöt vi oss för att ta en picnick i hennes vardagsrum istället, å jaa det gick ju bra det oxå:-) Många blixtar såg vi + åska, så det var väl en himla tur att vi inte var ute. Några var riktigt nära oxå, och vi båda är väl rätt skrajsna för vädrets makter, så vi hoppa till rätt många gånger igår.. Men det var en riktigt trevlig eftermiddag iaf... Oliwer blev så trött på slutet så han somnade i liindas famn:-)

Annars idag så har vi varit på ännu ett 1 års kalas, jättemysigt, å jättegoda å superöta cupcakes hade mamman gjort:-) tyvärr så glömde jag att knäppa kort på dessa kreationer, och det ångrar jag för det var verkligen megafina..
Nu blir det nog en rätt så slapp kväll, har fått Kalles förkylning  + att jag tror jag har lite känningar utav nåt slags pollen...
Undrans om det är nått gossip girl ikväll eller om det är slut för säsongen?
Ha en bra kväll!
kram

Lördagens match...

gick ju inte alltför bra.. Blev så j..la arg när Spanien gjorde mål i en utav tillägsminuterna:-( trodde ju att det va klart men allt kan tydligen hända... iaf så var vi i släkten uppladdade hemma hos mamma, lägger in lite blilder så ni får se hur snygga vi var:-) Annars så var det som alltid en kanon lördag å söndag tillsammans med släkten.. Syster yster och mosters älsklingar sov oxå över hos mormor så det va ju lite extra mysigt.. hoppas ni andra haft en trevlig helg..
kram

   hahaha morfar!! Sveriges största fan!!!
  Moster matar mig med välling:-) fast annars så äter jag själv, skönt med lite ompyssling:-)

Kommer ni ihåg....

de här små trollen som fanns när man var liten? Eller de kanske finns fortfarande.. iaf så tycker jag att Oliwer påminner om ett sådant här på korten.-) Han blir så när han haft mössa:-)

   

Det fanns!!

Kalle ringde till coopforum i Valbo igår å frågade om det skulle få in nya sandlådor, å då hade de det!! Så idag tog vi då vår tripp till Valbo å handlade en sandlåda till OLiwer som han ska få i 1- års present:-) Den var mkt mindre än vad jag hade tänkt mig, men samtidigt så bor vi i radhus å har inte så värst mkt plats på vår baksida, så denna får duga.. Kan väl sen då använda den som leksakslåda eller nåt...Hittade även jättesöt födelsedags present till Lilla N som ska ha kalas på söndag!
Har ni andra gjort idag då?
kram
  sandlådan!!

Trååk väder:-(

är det idag, å jag har inte kommit mig för att göra något vettigt alls idag:-(  Ska försöka pallra mig ut nu en sväng å lämna tillbaks en film som Kalle hyrde igår... Han är förresten hemma och är sjuuuk, ja ni vet som karlar blir när det blir SJUKA, TYP DÖENDE eller nåt... ÅÅ det är ju sååååååååå synnnnd om honom! Jaja jag ska iaf åka å träna en sväng ikväll får se om han orkar passa OLiwer då eller om han typ har svimmat när jag kommer hem:-)
kram

Familjen förbereder...

sig inför fotbollsEm ikväll!!!

      

                                             HEJA SVERIGE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Inget Valbo

Det blir ingen tripp till Valbo idag. Kalle ringde ut till coop och sandlåderna var såklart slut:-(
Däremot så har vi varit ute å gått 3,5km nu på fm istället mkt bra!! Sen blir det även ett core pass för mig ikväll.. kan behövas eftersom jag å kalle har bestämt att vi ska se på EM fotbollen ikväll och då blir det väl en massa snacks till det:-) Kalle skulle ner på stan nu å fixa en sån snygg Sverige tröja till mig:-)
Nu ska vi äta lite lunch , jag å Oliwer han ska få fiskbullar å makaroner och jag ska äta veg. schnitzel med en god sallad..

Vårvik

Igår innan Kalle skulle åka iväg och jobba så åkte vi till Vårvik och hade picnick. Jättefint var det där, en liten sandstrand och lite klippor och en gräsmatta.. När vi skulle till och äta så kom det några måsar som ochså ville vara med och kalasa. Oliwer tyckte de var så intressanta så han försökte jaga efter dem men blev jätteledsen när de flög iväg:-(
Han kryper ju fortfarande så det går ju inte alltför snabbt för han:-)
Idag så vet jag inte alls vad vi ska hitta på... Får så om det bir en sväng ut till Valbo, skulle vilja handla en sandlåda med lock till Oliwer i 1-års present, som han kan ha här på baksidan.. Såg att det fanns billiga på coop annars så kostar det runt 500 spänn på leksakaffärer!!
Hörs igen!
kram
  Det vat så kallt i vattnet så han fick bara känna lite på det
  Oliwer känner på den mjuka sanden för första gången. Han var tvungen att ha nappen i så att han inte skulle stoppa stenar i munnen...

Lite bilder

Lägger in lite bilder från bröllopet:-) tyvärr så vet jag inte om jag får lägga ut några på brudparet så jag struntar i det så länge... men ni kan ju få se oss å lite hur det såg ut där..
 innan vi ska iväg å innan insidenten med köttfärsen
         
  Oliwer å hans Farmor:-) Jag tror inte hon misstycker...

åhh va vackert

Bröllopet var!! De va jättefina, å vilket fint ställe det hade valt att ha sin bröllopsmiddag på, RastaholmsVärdshus ute på Ekerö i Stockholm... massa god mat och prat blev det, tills vi slutligen gav oss iväg till vårt hotell Rica som låg mitt i stan.
Men resan till detta bröllop var ju kaos som vanligt när vår familj ska göra något... Det började med att jag gick upp kl 8 på morgonen för att duscha, halv nio kom resten av familjen å vi åt frukost.. sen flöt förmiddagen på rätt bra vi hade bestämt att vi skulle åka senast halv tolv senast och det var absolut senast. Jag tyckte ju att jag hade planerat allt in i minsta detalj eftersom jag hade packat dagen innan å förberett så mkt jag kunde men sen är det ju så att vi har barn och då finns det saker som man aldrig kan förutse hur mkt man än packar och förbereder innan, just det hände oss... När kl blev kvart i elva så skulle jag ge Oliwer lunch hade då spagetti och köttfärssås hemma jag vet att det är kladdigt å har en envis färg men Oliwer satt i blöjan och jag hade inte heller värst mkt kläder på mig så jag tänkte att det här kommer ju gå alldeles utmärkt.. det gjorde det oxå, så efter maten klär jag på Oliwer och mig själv, sätter honom i vagnen och pappa Kalle går å hämtar bilen, gud va smidigt allt har gått (tänker jag) å klockan är tjugo över elva å vi är ute i god tid för en gångs skull, MEN då hör jag hur Oliwer liksom ligger å smackar i vagnen så jag går dit, han har då spytt ner lite av skjortan å byxorna gissa färgen JAPP ORANGEBRUN KÖTTFÄRSÅS FÄRG!!!!! HUR KAN MAN BLI SÅ JÄVLA DUM???????? Till mitt enda försvar så är det att OLiwer brukar ALDRIG kräkas inte ens när han var ännu mindre men självklart så gör han det i dag!!! Det slutar med att jag å Kalle får stå med varisn hårfön, ta bort medel å försöka få ren kläderna, vi lyckas men Oliwer får sitta i andra kläder resan ner,  å vi kommer iväg kl tio i tolv något senare än vad vi tänkt oss.... Tror ni att vi lärde oss nått av detta ?? Nää då, när vi kommer in i Stockholm så är kl tjugo i två( bröllopet börjar halv tre ) gått om tid tänker vi å stannar å tar en hamburgare/ fiskburgare, Oliwer får banan. Kl två inser vi att vi måste åka, då är det bara det att vi hamnar i en jättelång bilkö. Hm varför då? JO, på den väg som ska ta oss på kyrkan finns nämligen en broöppning som vi såklart missat att den fanns å självklart så var det ju broöppning nu då!! Shit, fan tänker jag  vi kommer komma försent... ( ser framför mig hur vi kommer in samtidigt som brudparet, ingen vacker syn ) så jag skriker till Kalle att va fan ska detta alltid hända oss för, jämt är det nånting... Tillslut börjar bilarna rulla igen, men när vi nästan är framme hör vi bommarna som är på väg ner igen.. helvete oxå tänker både jag å Kalle högt men kalle gasar oss igenom precis innan bommarna går ner, olyckligtvis så blir det en bil som hamnar imellan bommarna men det lyckas lösa det:-)
Till slut kommer vi iaf fram tio minuter innan bröllopet, men va fan gör ju det vi hann iaf:-) Å vi fick en toppenkväll tillsammans med resten av familjen/släkten!!

Bröllop

Imorgon är det dags... ska på mitt första svenska bröllop som jag kommer ihåg... Har varit ner till Slovakien på bröllop när min morbror gifte sig där, men ett svenskt bröllop har jag varit på men det var sååå länge sedan så det har jag glömt. Imorgon är det då dags iaf, Kalles mammas mans dotter ska gifta sig..typ Kalles bonus syster... Ska bli himla kul tycker jag!! Om inte annat så får vi ju träffa släkten Oliwers farmor, faster, lilla kusinen som hunnit bli ett år:-)
Sen så vill ju jag oxå gifta mig så småningom, kanske kan få lite tips å ideér imorgon.. Kalle har ju redan friat, högst upp i eifeltornet i Paris romantiskt värre va? Får se om vi kanske kan få till nåt redan nästa år?
Vi ska även sova på hotell imorgon i Stockholm, det ska oxå bli mysigt..
Undrans om bruden är något nervös nu?? Det tror jag iaf... Om inte annat så är JAG det å jag ska inte ens gifta mig.. Ni ska bara veta vilka bekymmer jag haft med vad jag ska ha på mig (och en massa andra saker)... Jag tycker sånt är jättesvårt.. Till slut blev det iaf en lila långkjol med två slitsar i sidan+ en vit/natur bluesaktig sak till... Kommer väl knäppa kort så ni får se:-) Jaha nähä nu har jag inte tid med detta längre måstefortsätta packa inför morgondagen... Jag är så här inför någonannans bröllop hur kommer då jag vara på mitt eget? Slutar väl med att jag får vigas på sjukhus med dropp!!!
Vi hörs!!
bye

ännu mera sol

å idag så har jag å Oliwer varit ute i solen nästan hela dan.. Oliwer har badat i sin pool, Mamma lessna på allt detta j..la gula skiten från pollen så jag tog vattenslangen å spruta ner utemöblerna. Å när jag ändå var i farten så tog jag fönstren oxå, tänkte att va fasen gör det då. Ingen j..el som ser det mer än jag och Kalle och det kommer ju se likadant ut imorgon iaf!! Ni kan ju tänka er att Oliwer tyckte det va roligt!! Han kröp omkring i vattnet, efter slangen skulle han, så han blev minst lika blöt som allt annat!! Skulle ju nu ha knäppt kort på detta men när jag skulle hämta minneskortet så upptäckte jag att min käre sambo hade satt det i laddarn utan att sätta i kontakten!! Hmmmm inte såå himla klyftigt kanske...
Nu måste jag hämta in vagnen + alla andra saker som jag har släpat ut idag, innan nån söt liten kissemiss kommer och använder dem som avföringsplats... Detta har hänt, inte allt för trevligt vill jag lova!!!
Hörs igen kram

Sol,sol, sol

har det varit idag å jag har knappt varit ute!! Vi har typ ingen skuggga på baksidan så jag kände att Oliwer skulle ha fått alldeles för mkt sol på sig, så vi var bara ute en liten stund idag..
Annars så var det afrodance för min del ikväll, satan så varmt det blev!! Men en positiv sak var att instruktören talade om för oss att detta pass ger lika mkt som att springa 6½km!! Å jag kan ju lova att detta är betydligt roligare... För er som undrar så tränar jag på korpen( har lagt in en länk på min sida), tycker det är mkt bra där, billigt, bra pass å bra instruktörer!!
Nä dags å göra välling till lilla prinsen:-)
kram

Valbo

 På förmiddagen åkte jag, Kalle och OLiwer ut till Valbo för att köpa 1- års present till Oliwer. Farfar kom oxå dit så vi käkade lunch ihop. efter det  så gick jag ochOliwer å hälsade på min praktikplats som jag har i Valbo.. mkt trevligt faktiskt hade bara tänkt stanna en timme men det blev tre hela timmar!! Är nu lite kluven hur jag ska göra om jag ska byta plats eftersom min handledare är gravid och ska ha barn eller om jag ska vara kvar.. Hon är såå himla go min handledare, igår när hon gick omkring med oLiwer så somnade han i hennes famn så sööt... Sen så bestämde vi att vi ska träffas igen för att gå igenom mina uppgifter eftersom vi inte hann fylla i det som jag faktiskt har gjort så skulle hon hjälpa mig med det, + att hon sa att även fast hon får barn så försvinner hon ju inte utan blir det nått problem eller om jag har frågor eller så så var det bara och ringa. Hon är bara bäst!! Så nu funderar jag på att vara kvar, en del av barnen kände även igen mig vilket jag trodde att de inte skulle göra. Även en del föräldrar kom fram och tyckte det var roligt att jag var där och hälsade på!!
Efter min vistelse där så fortsatte vi en sväng på köpis, handlade sandaler till Oliwer och käka middag på Ikea.

Boulognern

Igår var vi där å hade lite picknic med G & E. När det så småningom blev dags för barnen att sova middag så gick vi ner en sväng på stan och köpte oss en varsin glass. Köpte en solero glass på McDonald`s som var mkt billig och supergod!!
Annars idag så har jag å Oliwer varit iväg å träffat våra vänner i föräldragruppen, även om föräldraträffarna på bvc har tagit slut så har iaf några av oss fortsatt att hålla kontakten, vilket är jättekul. Det märks på Oliwer att han tycker det är roligt att träffa andra barn. Blev kvar där till framåt fyra halv fem och sen hade varken Kalle eller jag nån större lust att ställa oss att laga mat, men hade då köpt en påse paella på lidl som vi lagade iordning, supergod var den med vitlöksbröd till.
Ska snart gå och ge prinsen sin flaska välling för kvällen, lär nog inte bli några större problem att få honom att sova efter denna dag! Sen ska jag själv sätta mig framför tv för att först se ett avsnitt av Gossip girl och efter det desperate housewife..
Hörs igen!
kram

sol å grill

Igår hade vi en jättemysig dag tillsammans med M & M. Först så låg vi ute å solade hela dagen, OLiwer fick till och med bada lite i sin pool. Han älskar verkligen att bada, tror att det är det bästa han vet:-)
Sen på kvällen så kom de tillbaka för att grilla, supergott blev det:-) Det är så himla skönt nu när det äntligen har blivit varmt ute, nu finns det helt plötsligt hur mkt som helst att göra... I love it!!
kram
 

Helg med familjen

Vi har tillbringat ännu en helg med familjen. Efter att vi sovit hos farfar en natt så for vi vidare till mormor och sov även där en natt. I lördags så var det dags för årets örbyhusdag, mkt folk var det detta år.. Det som jag tycker är roligt med denna dag så är det att man träffar så många gamla kompisar som man kanske inte träffar lika ofta längre... Önskar att det fanns mer tid att ses.. Oliwer var mkt nöjd över dagen, han tycker om folk å rörelse:-)
  OLiwer åker karusell med pappa
  Kusinerna rider häst, valde den stösta hästen eftersom den liknade pippis häst:-)
 Familjen samlad för en bit mat, å för att svalka sig inomhus en stund

RSS 2.0