Alwin!!


Som säkert många vet så har det nu kommit en liten Alwin!! Han föddes den 19 November 3½ vecka för tidigt, vägde 3052g och var 48cm lång. Det blev en Alwin efter mycket om och men, Kalle sa redan när han kom att det var en Alwin och ingen Wilde och ja, hans sööta små alvöron kan ingen ta fel på:)
Själva förlossningen skriver jag om lite senare det är ganska fullt upp nu med flytt och allt men kan bara säga att när det väl satte igång så gick det fort, väldigt fort och gjorde väldigt ont. Oliwers förlossning var en pice of cake jämfört med detta....
Men nu är vi hemma och allt går bra skönt att få vara hemma med båda mina älskade prinsar!
Nu ska jag fortsätta packa lite...


Puss å Kram


V.36...

idag och ja, vi får väl se hur länge den lilla/lille tänker stanna kvar.... Har börjat blöda idag precis innan jag skulle hämta Oliwer, ringde fölossningen men de sa att de kunde bli så eller att det kunde vara på gång. Har inga värkar eller så ännu, men det spänner och gör ont i ryggen som tusan men det har det ju gjort ett bra tag nu. Ska till BM imorgon kl.10 ska lämna urinodling som var bestämt sedan länge och sen hoppas jag att hon kan ge mig lite svar, få göra en undersökning så man kan känna sig lite lugn igen.. har inte tid med det här nu, jag håller ju på å ska packa för fullt men har inte kunnat eller rättare sagt vågat göra ett skit idag....
Ska lägga mig och försöka sova nu..

Puss å Kram så länge! 

Wilde?? Alwin ??

Dessa två namn är det alltså som vi har enats om här hemma. Oliwer tycker Alwin och jag har beslutsångest och Kalle tycker Wilde. Däremot så när folk i vår närhet har frågat oss om namn och vi har sagt dessa så har nästan alla sagt "nä men ni kan ju inte döpa honom till Wilde, usch va han kommer bli mobbad i skolan" eller "han kommer inte gilla sitt namn när han blir äldre" och "har ni verkligen tänkt igenom detta". Öhh hm visst tanken har slagit mig oxå till en början men efter allas kommentarer så känner jag bara what the fuck??? Vi lever på 2000 talet och har vi inte kommit längre i utvecklingen än så?? Å va då mobbad i skolan, vart får barn sina fördommar oftast ifrån?? JO sina föräldrar elelr andra vuxna i sin närhet som inte kan hålla inne med sina dömmande tankar!!! Tänk istället va coolt om det kom fram en snubbe i kostym och heter Wilde,eller i polis uniform, han kanske skulle bli mer accepterad bland dagens ungdomar just på grund av sitt namn??!! För varför skulle han bli vild bara för att han heter Wilde?? Är det givet, är jag världens hemskaste mamma om jag ger honom det namnet för då liksom gör jag honom vild genom namnet eller ser till så han kommer bli mobbad? Klart att han inte alltid kommer gilla sitt namn det tror jag inget barn gör, jag gjorde inte det men det har gått bra ändå:)
Å en annan sak varför känns det mer "acceptabelt" att ge en flicka namnet Wilda, tänker man då oxå att hon kommer bli vild för att hon heter Wilda?? Nä det tror inte jag för där är det helt plötsligt heeelt okej för flickor "blir" ju inte vilda, eller??!!
Nä jag vet inte jag, men ser min lilla prins ut som en Wilde när han kommer ut så tänker jag döpa han till det, å då får fasiken världen vara beredd!!

V.35

Just de är ju redan inne i v.35 heeelt galet!! Det menas med att det endast är 5 veckor kvar 35+2 idag:)
Å ja, magen växer så det knakar och ryggen gör ondare och ondare....


Nu på eftermiddagen har jag å Oliwer varit hos grannen å hälsat på:) Emelie hade kalas i helgen men då kunde vi inte gå dit så vi tog kalaset idag istället:) Jättetrevligt och barnen lekte som aldrig förr:)

Nu blir det lite slapp i soffan med lite bonde söker fru:)

AA just de har jag sagt att min nya passion eller crawings är avocado!!! Åt ju de mkt iof innan grav. oxå men nu är det typ extremt och för att inte glömma fetaosten och keson yammi!!!
 Ja så här ser typ mina luncher ut mmmm kan ju hoppas det håller i sig även efter grav. för i så fall så ska det väl inte vara så svårt att gå ner alla tillagda extra kilon;)


Puss å Kram

Usch..

vilket jäkla blåsväder det är idag... Skulle vilja åka till Ikea idag men har liksom ingen ork.... å imorgon så är det väl snökaos...
Helgen spenderades i huset. Pappa var där och satt upp nya väggarna till badrummet, Robert och Kalle försökte fixa kaminerna då vi tror det är kråkbo i skorstenen som gör att de inte går att elda, tyvärr gick det väl inget vidare utan de ska göra ett nytt försök till helgen. Vill ju inte flytta in förrän de är fixade utifall de ramlar in sot och ett stoort kråkbo... Jag fixade med lite skåp + rev och slipade tapeter (Kalle och Joel hjälpte oxå till) i det som ska bli Oliwers och lillens sovrum. Ska fösöka måla det i helgen tänkte jag. Fick även lite besök utav mormor,morfar,mamma,Stefan,Amanda och Andreas trevligt!
Nä funderar allvarligt på om jag ska hämta skrutten och dra till Ikea ändå...

kram så länge!

Wihhhhhhoooo HUSÄGARE!!!

Japp vi la lånen igår skrev sista pappren och fick våra alldeles egna nycklar!!!!!!! Detta firade vi med en lunch ute vid älvkarlebyfallen för att sedan åka till VÅRT hus och bara gå runt och titta och småfixa... Jag måtta alla fönster i huset så idag har jag beställt julgardiner ååå vad jag vill pynta jul nu!!! I ett hus eller mitt, vårt hus dessutom, älskar julen!!KOmmer bli så himla bra det här, mycket närmre "hem" kommer vi oxå alltså släkt å vänner ca 10-15 min in till Terp och ca 25 min till Örban känns jättelagom! Har även upptåget som stannar relativt ofta och med ca 6 min promenad avstånd från huset + skogen alldeles bakom huset och bad,fiske, båtplats inom bara några hundra meter kan ju inte bli bätttre det här!!
denna färg på gardinerna fast det är färdiga längder men det fanns ingen bild
två löpare i samma färg/serie
fyra söta små lyktor nån som vet vart man kan köpa hängare till sådanna??
väggkrok till småkillarna:)

Detta är vad jag shoppat på jotex idag fick även massa rabatt som gillas mycket!!

Peace and Love

Bilder...

på en del av de kläder som shoppades förra veckan:)



fast dessa var gröna istället för bruna
en varsin av mormor!! Hittade inte bodyn och byxorna på nätet så de får ni se en annan gång:)

v.34

V.34 är här och allt rullar på... Vill börja med och tacka för alla fina och stöttande komentarer, det värmde verkligen och jag har verkligen haft en toppen helg. Jag började med att ta en shopping på stan helt ensam där jag balnd annat handlade en mössa och två byxor på polarn de hade rabatt på byxorna så då passade jag på:) sen blev det en body och ett par till byxor på lindex + strumpor till Oliwer, två amningsbehåar på hm + en t-shirt till mig själv:) Mkt nöjd tills jag kom hem och insåg att jag glömt köpa vantar till lillen men ajja får väl ta det en annan dag:)
Innan jag åkte ner på stan så hade jag även kollat upp att de hade rea på bilbarnstolar på barnenshus sån här sitt stol eller vad det heter till Oliwer. Egentligen ska de sitta bakåtvända upp till 4 år men Oliwer sitter så packat i sin stol med benen jätteuppdragna så jag känner att det nästan måste vara värre vid en eventuell krock så därför tänkte jag passa på att köpa en ny stol. Erbjudandet gällde bara för dagen med ett begränsat antal så jag tänkte att jag åker väl dit tills de öpnnar så får vi se, hehehhe så tänkte typ 50 till Gävlebor kan jag lova, så ja, vad händer med människor och rea?? JO, det blir kaos!!! Alla ska in samtidigt så de stackrarna med barnvagnar blir ju nästan klämda i dörrarna, så jag går in lite efter å tänker att jaja finns det nån stol kvar så finns det. När jag kommer in så har de packat upp stolarna ur kartongerna så de ligger i tre stora lådor, folk är heelt galna och river och sliter i dessa stolar, så när jag kommer fram finns det två kvar, rycker en och går lite åt sidan för att inspektera om den är hel och så där, medans resten av "hönsen" tränger sig till kassorna. Då när jag står där så kör de plötsligt ut samma stol fast i kartong denna gång så då hinner jag raffa åt mig en i kartong i stället för nu har ju även de övriga " hönsen" fått syn på kartongerna och rusar tillbaks med sina stolar och börjar fajtas om kartongerna istället, så jag kan lugnt ta min kartong och gå till kassan... Ja, jisses....

Efter denna dag så hämtar jag Oliwer och vi åker vidare ner till mammsen, där vi spenderar helgen, med b.la bad, lek och massa bus tillsammans med syster och alla barnen. På fredagen efter badet ska syrran in och storhandla  så då får lilla Robin vara hos oss (mamma) och Oliwer och Robin leker hur bra som helst de dansar och busar sen vill även Oliwer hjälpa till med att byta blöja och göra välling, superduktig så han kommer verkligen bli en bra storebror!! Mamma hade även hon varit och shoppat på dan och hon hade köpt jättesöta barbapapa tröjor till Oliwer och lillen + byxor och body till lillen med matchande strumpor jättesött!! Så tack så mkt världens bästa mamma och syster för en jättetrevlig och välbehövd helg!!!
Nu känner jag mig prima ballerina igen!!

Gårdagen blev oxå lyckad Kalle tog med sig Oliwer till affären och var sedan ute med honom så jag kunde packa och vila lite. På kvällen hade Kalle köpt hem sushi till oss (räkor och advokado till mig har inte tänkt på att jag kan ju faktiskt äta det fast jag är gravid morr) och pannkakor till Oliwer men gissa vem som ratade pannkakorna och satt och käka sushi, med pinnar dessutom, precis som om han inte gjort annat:0 Kan ju lova att vi bara satt och gapa. Sen åt han sushisoppan oxå och tyckte den var jättegod, rolig unge det där:)
Nä dags å gå och göra lite nytta!
Kram så länge!

RSS 2.0