En händelserik dag

Dagen började ganska lugn med att jag och Oliwer tog oss en promenad till affären på förmiddagen. Tycker om att gå tidigt innan solen blir alltför varm:-) Sedan på eftermiddagen så skulle min syster komma upp en sväng så vi gick hem och hängde lite tvätt å kopplade av lite på baksidan. Plötsligt ringer Kalle och undrar ifall vi skulle kunna åka ner till hans pappa redan idag, öhh aa visst svarar jag.. Så då helt plötsligt så förvandlas min annars ganska lugna dag till nästintill kaotisk.. Oliwer vägrar sova,han vägrar även vara någonannanstans än på min arm,, så med honom hängandes på armen så far jag runt i hemmet och börjar packa ner saker som vi ska ha med oss... Vill ju gärna vara klar med det när syster å barnen kommer + min systers sambos moster å hennes dotter skulle oxå komma med:) De skulle alltså inte komma enkom och hälsa på mig då hade jag ju självklart ringt och ändrat dag, de skulle nämligen ändå till Gävle Å shoppa och tänkte bara komma in en snabbis när de ändå hade vägarna förbi...så ni inte tror jag drar hemifrån när jag väntar främmande så elak är jag INTE. Jag hann bli klar med allt innan de kom iaf hann även slänga i mig lite mat och fixa lite fika till främmandet:) De hann väl vara hos oss typ en halvtimme sen var det dags att sticka ner till Oliwers farfar och farbröder.. Här har vi haft en mysig eftermiddag med grillning, Oliwers första skogsäventyr, + en massa bus å lek:) så nu är det snart dags att släcka ner och slå igen dessa redan blytunga ögonlock, och förhoppningsvis vakna upp till ännu en underbart solig dag!
Puss och gonatt!!
Vi ses!!
Thumbnail  Oliwer åker fyrhjuling med pappa
  skogsutflykt med farbröderna:-)

1 årskalas!!

Japp idag så har jag å Oliwer varit iväg till Oliwers kompis som fyllde 1 år i måndags. Vi är 5st mammor som har träffats regelbundet sedan de första föräldraträffarna på mvc. Så nu har vi kommit överens om att eftersom våra barn är födda i maj/juni så ska vi ha kalas men utan presenter, vilket jag tycker är en mkt bra idè. Har en liten känsla av att det kommer bli presenter i överflöd iaf, så vi har bestämt att vi träffas och barnen får leka och fika istället. Som fika till barnen så hade mamma S tagit småglas som hon hade haft mangopurè med en klick grädde i, det gick hem kan jag lova!! Hon hade även gjort små leverpastejssnittar och tryckt ut de till små stjärnor som ochså uppskattades. Till oss vuxna så bjöds de på chokladmuffins med grädde, mums!!
De lekte med alla de nya leksakerna som födelsedagsbarnet hade fått och Oliwer var såå trött när vi skulle gå hem så han somnade så fort jag hade stoppat ner honom i vagnen...
En supertrevlig eftermiddag har vi alltså haft idag + en ganska stillsam kväll, så nu är det dags att krypa till kojs..
Go natt alla kära läsare!!


Morsdag

Grattis lite i efterskott, min älskade mamma!!! Din morsdags presernt får du till helgen:-)
Själv på morsdag så blev jag uppvaktad av mina älsklingar här hemma. Jag fick två ljus med bricka till, en lapphållare ( undrans om de tycker att jag har mkt kom i håg lappar överallt här hemma eller om de tycker jag borde skriva upp allt istället för att glömma?! ) och ett jättefint kort!! Sedan så fixade vi med våra nya utemöbler, åkte ner en sväng på stan å åt lunch i gallerian. Där så hade de morsdags erbjudande att alla mammor fick äta dagens för 50 kr, mkt bra tycker jag!! Blev även en sväng ner på H&M där jag handlade massor, men fick det för jättebilligt pga av alla rabatter jag hade, räknade ut att jag tjänade 300kr på det jag köpte, me like!! Jag handlade både till mig själv å till Oliwer, jag vet att det finns de som inte sätter sin fot där fär de ska vara märkes kläder å gud vet vad, men jag tycker H&M är bra, billigt om inte annat + att jag tröttnar fort på det jag köper så varför då gå å köpa en hyper dyr tröja bara för att? Okej om det är nåt speciellt tillfälle eller så men det som jag handlade nu så var det toppar å linnen. Till barn är det oxå bra eftersom de växer så fort nu, å springa å köpa massa dyra kläder nu känns bara onödigt, eller vad tycker ni? Gillar även att handla barnkläder på Lindex...

 
Alla dessa kläder gick alltså på lite över 500!! billigt va?

Bilder på prinsen

Åhh måste bara lägga upp några super söta bilder på min lilla prins!!
Annars så går det framåt här hemma angående det förra inlägget:-) Kalle satte nämligen upp bitarna igår de han tidigare sågade ner, + att vi målade om dem igår... blev mkt bra:-) 
I förmiddags så var jag å Oliwer på sommaravslutning på öppethus, väldigt trevligt bjöds även på tårta!! Sen har jag även varit duktig å tränat powerafro idag, trots världens träningsvärk i benen, så imorgon kommer jag nog inte kunna gå!!!
Dags att hoppa in i duschen, vi hörs
kram
   han har blivit så stor!!


Inget tält mer :-(

Vi hade ju köpt ett litet partytält å ställt på framsidan av vår altan. Jag hade ju tänkt att det skulle stå där hela sommaren så min lilla Oliwer skulle kunna krypa där, utan en hysterisk mamma som måste smörja honom var 5 minut... Så blev nu inte fallet, efter att ha stått emot mkt hårda vindar så föll mitt stackars tält sönder å samman av det hysteriska regn som störtade ner från himlen under eftermiddagen...
Why??? + att jag min dumma idiot tyckte att vi kunde såga sönder en del av vår altan, den skulle ändå inte ha nån nytta nu när vi hade tältet, tji fick jag!!!! Grejen är nu att vi inte har någe skydd alls, annars om vi hade haft våran andra del kvar av altanen så hade jag ju kunnat hängt upp lite blommor där för insyns skull, men nä då inte om man handlar först å tänker sen!!! Har frågat min älskade Kalle lite försiktigt OM det KANSKE inte skulle vara helt OMÖJLIGT att sätta tillbaka det där bräderna vi ( han ) sågade ner? Först sa han bara NEJ NEJ NEJ!!! Har man tagit bort nåt så kan man INTE sätta dit det igen, det skulle bli såå rangligt eftersom vi sågade faktiskt sönder två bräder som egentligen håller ihop hela skiten... MEN efter några dagars försök till övertalning så tror jag han börjar mjukna LITE... ( kan bero på att jag sa att " min pappa kan SÄKERT sätta tillbaka det där bräderna, tror jag ska ringa å fråga han" ) Han har nu nämlgen börjat prata om att han ska köpa nå grejor som man kan fästa upp brädorna med:-)
Vi väntar med spänning!! Don`t we?

öppethus

Idag på fm har jag å oLiwer varit på öppethus/öppnaförskolan i kyrkan igen.. han tycker det är jättekul att träffa och leka med de andra barnen.. det märkspå honomatt han tycker om att komma dit å få utforska nya saker å krypa runt bland de som är lika stor som han själv....
Udrans vad man ska göra annars idag då? Tråkigt väder är det oxå!! Har iaf bokat in ett core pass ikväll, får väl hoppas det går bättre denna gången:-)

å vilken rolig dag...

vi haft trots de dåliga vädret!! Vi har nämligen haft besök utav mormor, moster å kusinerna!!! OLiwer var så nöjd såå!! Tack snälla mormor för det superfina regnstället:-) Å tack snälla moster för den gulliga nappen:-)
   Sen nu på kvällningen så har jag å Kalle tittat på en film ( den man älskar ) den kan jag rekomendera... hopppas ni andra haft en bra dag trots vädret.. vi får hoppas värmen kommer tillbaks snart!!

kram

städdag

Idag så var det då tänkt att vi skulle ha städdag här i området... Jag hade värkligen laddat inför detta, hade planerat att vi skulle städa ur vårt förråd ( de hade nämligen ställt hit en container ) men så vaknade jag i morse av detta j..la väder!!! MIn motivation försvann direkt... Kalle gjorde iaf ett försök att slänga våra gamla trädgårddsmöbler, men inte ens det gick. Containern som de tagit hit fick man nämligen bara slänga skräp från naturen i. De hade haft containrar här förr om åren ( då vi såklart inte bodde här ) som man fick slänga sina gamla saker i men kostnaderna för sorteringen blev tydligen för höga... Så vi har alltså inte fått ett skit gjort idag, fan!! Jävla skit väder, hade tänkt å måla om uteplatsen oxå men det va ju om nånting HELT kört!!!
Jaja nu kom Kalle hem iaf så jag åtminstonde kan ta å städa klart övervåningen...

Kram

gåvagn

I förrgår så var jag å köpte en gåvagn till min lilla prins. Å jag kan ju säga att den blev  populär här hemma. Han vågar inte riktigt gå med den ännu, eller rättare sagt så tror jag inte han förstår att man måste flytta fötterna samtidigt som man flyttar överkroppen:-) Mne det går ju bra att gå på knäna och ställer sig upp gör han, så snart så förstår han nog!!



    

kram

Afropass

Åhhh det är sååå kuuul!! Var bara tvungen att skriva det igen.... nu ska jag gå å göra lite fotvård, kan behövas på mina ömma fötter... På afropassen så dansar man nämligen barfota:-)
Hoppas ni andra haft en trevlig dag å kväll
kram

vaknade av ett ryck

gjorde jag inatt, av att kalle gick omkring å sa att han hade magsmärtor. Eller han sa att smärtan satt mellan bröstet å magen och han tyckte det var jobbigt att andas. Nojig som man är så sa jag åt han att han måste ringa ner till akuten eftersom 1177 är i strejk. Ingen av oss komihåg nummret så det vara bara att rusa ner för trappan å slå på datorn. När han vl kom fram till sju8khuset så förklarade han att han hade mkt ont och att han inte ringer i onödan + att smärtan bara blir värre å värre. Jag kan garantera att han hade ont, brukar aldrig säga att han har ont någonstans men nu kallsvettades han till och med. Till slut så sa läkaren att han måste komma ner till akuten, japp så det var bara för mig att ringa efter taxi eftersom lille OLiwer ligger ju å sover kl 3 på natten. Jag måste ha låtit väldigt stressad när jag ringde för den annars lite trötta damen i andra änden blev så till sig när jag sa att min sambo behöver en taxi till sjukhuset ,så hon höll på att glömma fråga vilken adress vi bor på. Kalle släpade sig ut till taxin och for iväg, å ni ska ju inte tro att jag kunde somna om! Efter ungefär en och en halv timme ringer han och säger att han har tagit prover och att han har fått en voltaren spruta mot GALLANFALL!! Jösses, att vi inte tänkte på det, jag hade ju två eller tre stora gallanfall för ca 3 år sedan då jag fick läggas in ( fick senare operera bort gallan ). Nä då det vi tänkte på så var det att han hade blivit salmonella smittad då han varit på kina restaurang å ätit:-) Så nu är det bara till att lägga om kosten här hemma, som jag har tjatat om hur länge som helst... Har till och med hotat med Anna Skipper vid ett flertal tillfällen, då min käre sambo har en förmåga att vräka i sig mat på kvällen och ibland även nattetid!! Men nu ska det bli ändring på det, kanske lite bra det som hände ändå, kanske blev en liten väckarklocka iaf!!
Eller vad tror ni? "Svårt att lära gamla hundar sitta"?

go natt

myrinvasion!!

Jaa det är sant, vi har fått myrinvation i vårt badrum!! De är hur många som helst som kryper runt där inne... Vi har nu ringt antisimex som ska komma å spruta nåt medel på dom.... jag hatar myror!! Dom små krälande kräken gör så vi inte kan gå in i badrummet, de är på tvättmaskin, i tvättmaskin, runtom toaletten+ under i duschen, ja det är överallt!!!


Inga muskler..

så kändes det iaf idag när jag var på ett corepass. F.n orkade ju typ ingen övning helt fullt ut, hur jobbigt som helst!! Att jag hade dålig rygg, det visste jag men jag trodde iaf att jag åtminstonde hade nån magmuskel, men efter detta pass så tvivlar jag starkt!! Men jag lär ju se detta som att jag måste fortsätta gå för att få några, lär kanske försöka tjuvträna lite här hemma tills nästa gång... Det va ju en övning där jag inte ens orkade lyfta benen från golvet, snacka om pinsamt!!
Annars idag så har jag( + min lilla familj ) ätit potatisbullar till middag å jag kan ju tala om att det var år å dagar sen som jag åt det sist, men det va faktiskt riktigt gott...
Nu ska jag gå å smörja kroppen å sedan vila mina stackars muskler ( om jag nu har några ) i soffan:-)

krama

Måste bara visa...

vad min lille prins roade sig med för bara en liten stund sedan....

    

Mammas lilla hjälpreda!! Eller?!!

kram

ännu en helg hos mormor

Vi åkte till mormor i fredags och åkte hem igår. Gud viken fint väder det har varit under denna helg!! I Lördags var vi ute precis hela dagen. På fm gick vi till lekparken en sväng, och sedan var vi ute på mormors baksida för att sedan på em grilla.. Vi har även hunnit varit iväg å hälsat på morfar och hjälp honom när det var dags att fylla i poolen med vatten. Fast jag måste ju erkänna att jag å Oliwer kanske inte hjälpte till så mkt, utan vi var mer åskådare...
Idag har jag äntligen hunnit varit iväg å tränat!!! Det blev ett afropass, å det är SÅ OTROLIGT ROLIGT!! Får ni någongång tillfälle så rekomenderar jag att prova på denna träningsform!! Jag lovar att ni kommer gilla det!!
Dags att göra lite nytta!!
Hörs igen
kram

vilken dag...

Dagen började med att vi hela familjen gick på öppethus, där vi sjöng och Oliwer fick leka med sina kompisar. Efter det gick vi hem, kalle åkte ner en sväng på stan, Oliwer sov i vagnen å jag passade på att sola lite. Sen mot eftermiddagen kom jag på att vi skulle skaffa oss ett tak till framsidan. Kalle hittde då ett billigt på Jysk som han köpte. Så vi satte upp taket men insåg då att vi skulle ha behövt ett par väggar oxå eftersom solen iaf lyste igenom. Tanken var från början nämligen att det skulle vara till för Oliwer, så han kunde krypa omkring där utan att få så mkt sol på sig. Kalle fick då den geniala idèn att hela famlijen skulle ta en cyckeltur tll Jysk, vilket vi gjorde. Tyvärr så har vi bara en helt fungerande cyckel, den andra är det punka + hål på framhjulet. Men Kalle gav sig inte utan lånade grannens cyckelpump och sa att han kunde stanna å pumpa efter vägen. Vi stannade väl typ tre gånger på vägen ner så till hemresan sen så lämnade vi kvar cyckeln å gick hem!! Kalle hade fått för sig att de sålde cyklar på OK men de gjorde de inte så det blev till att traska hem. Jag hade fått för mig att det var jättelångt att gå med det var inte så fasligt långt. Väl hemma så satte vi upp väggarna, blev väl inte så himlans snyggt precis men attans så praktiskt!! Ingen sol på Oliwer, + att vi fick ett litet uterum där det förhoppningsvis inte ska regna in. Ska göra en del omskysteringar men annars så får det bannemig duga!!
 Lägger upp lite bilder från vår dag och vårat partytält:-)
Kram
( Oliwer somnade på cyckeln på vägen hem )

om jag hade pengar....

mkt pengar, så skulle jag utan tvekan ta bort de här förbannade hårstråna på benen med laser!! I hate them!! Jag har nästan en slags fobi vad gäller håriga ben, eller rättare sagt mina håriga ben! Nu tänker ni säkert att jag är en sån här tjej med fantastiska ben, med jättelite små ljusa hårstrån på och att jag överdirver... SÅ är ICKE fallet!!! Jag ÖVERDRIVER inte!! Jag HAR värkligen massor utav tjocka, tunna, ljusa, mörka, små, stora irriterande hårstrån!!!! Använder eppilator och det har jag gjort sedan mellanstadiet tror jag, eller högstadiet åtminstone, tycker att det är det ända som hjälper något så när. För om jag använder en vanlig hyvel så har mina förbannade jävla hårstrån vuxit ut till dagen efter iaf.. sen kliar det och blir vasst på typ en dag å jag hatar vassa ben!! Det är oxå en fobi jag har!! Jag älskar sommaren men när det kommer till det här med å raka benen så är det inte så roligt längre:-(  Tidskrävande är det oxå, långtråkigt + att man får ont i hela kroppen före att man måste stå på så många olika sätt för att komma åt de förbaskade satygen överallt!! Usch nu under sommaren så måste jag typ raka benen varannan dag då först med eppilatorn, sedan använder jag hyvel på de återstående jävlarna som inte ville följa med eppilatorn!!!
Så om jag nångång får mkt pengar över så ska jag utan tvekan lägga de på en laser behandling. Har tänkt på detta i flera år nu, men har aldrig haft de där pengarna. Tänk vad mkt tid å energi jag skulle tjäna på det + att jag tror att de skulle göra mig mkt gladare å positiv om jag ständigt slapp tänka på mina håriga ben, under sommaren. Vintern är inte lika farlig, men samtidigt så har jag fått Oliwer nu som kommer vilja gå å bada även då ( har ju varit på babysim med han å han älskar å bada ) så nu kommer detta problem även dyka upp flitigt under vintern oxå...
jaja nog tjatat om detta, är nog lite extra upprörd nu eftersom jag precis kom ut ur badrummet efter att ha trimmat mina lurviga... Ska gå å göra mig i ordning för kvällen för att sedan i lugn å ro avnjuta ett avsnitt utav Greys..
Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll
kram


solen lyser..

än så länge... svårt att avgöra hur dagen kommer att bli... Tänkte jag skulle ta å lägga upp lite bilder från i måndags då vi var å hälsade på moster å kussarna... Hade ju ingen kamera med mig då men syster hade å har nu mailat över de...
Oliwer grinar typ på alla kort för att jag sa åt honom att han INTE fick stoppa sanden i munnen, men han är såå söt ändå:-)
Tror han var lite trött oxå, var ju fortfarande lite sjuk...
Hoppas det blir en fin dag idag
kram

     sötnosarna ute å drar lille kusinen


strejk

Igår innan vi skulle åka ner till kusinerna så åkte vi ner till hälsocentralen för att ta blodprov på Oliwer. Där möttes vi av en sköterska som sa att hon inte akulle hinna ta blodprovet p.g.a. strejk. Strejken skulle starta kl 12 och vi kom 11.40. kl 11.30 hade de allra sista proverna skickats iväg så vi fick alltså vända om. Men som tur är så sa hon att provet går att ta på någon annan vårdcentral. När vi sedan återvänder ut till väntrummet så står TV4 lokala nyherna där med en uppställd videokamera och filmar oss, vill även ha en interjuv med oss angående strejken, då vi är de sista att lämna hälsocentralen. De får sin interjuv både av mig å kalle men när jag sedan kollade på nyheterna så var vi mkt riktigt med men de hade klippt bort en del av min interjuv. Jag började med och säga att jag absolut förstod sjuksköterskorna och att de ska ha högre lön, men, sa jag sedan ( och därifrån har de klippt in interjuvn ) det är klart att man har blandade känslor eftersom vi patienter blir drabbade. Vi kom nu med vår son och skulle ta prover men fick vända så det är klart man har blandade känslor..
Hahaha snacka om att de klipper som de vill..

besök hos kussarna

Igår skulle pappa Kalle åka till Ö och fotografera. Då passade jag och Oliwer på å följa med till Moster å kussarna. Vilken härlig dag!! Vi fick följa med mamma Ehlina å hämta tjejorna på dagis, å jösses va glada de blev!!
- Ålle, Bålle!! skrek de när de fick se OLiwer! Sen när vi skulle gå upp till affären så träffade jag en utav mina gamla kompisar, gud va roligt! Vi hade inte träffats på många år så det var superkul att prata med henne!! Efter affären blev det lek i lekparken och Oliwer fick gräva i sanden för första gången snacka om att han tyckte DET var ROLIGT...
A och R tog även ut sina cyklar å cyklade lite, så himlans duktiga...
Jas det var en mkt trevlig dag vi hade, hoppas vi ses på fredag igen!
kram


grill & cyckel premiär

 Våran grillning blev jättelyckad. Vi grillade kyckling, zuccini, majs, grekisk mozarella och paprika. Till det hade vi potatisklyftor blandat med grönsaker som man har i ugnen+ en super god sallad gjord av isbergsallad, cocktailtomater, avokado och kräftstjärtar + en super god vitlökssås som Kalle gör.
Efter grillningen så somna Oliwer i vagnen så jag å Kalle satte oss i solen med varsin tidning. Efter det när han vaknade igen så tog vi vår premiär tur på den nya cyckeln som jag fick när jag fyllde år.. Åhh va han trivdes!! Man såg hur han verkligen satt å njöt där bak i stolen. Snart är denna underbara dagen snart slut, men lite slö i soffan framför tv:n är aldrig fel så här på kvällskvisten.. Hoppas ni andra oxå haft en underbar dag!!

Kram

       


åhh vilken härlig dag!

det tycker jag att det är idag! Det började med att Oliwer var mkt piggare i morse, det gick til och med bra att ge honom pencilinet:-) Efter det så ha hela familjen varit ute å fixat på baksidan, jag hängde tvätt å tog bort tistlar ( I hate them ) Kalle gjorde rent å snyggt runt utemöblerna+ gjorde rent grillen.. så i kväll så ska vi grilla!! mysigt va?
Gårdagens kalas var iaf jättebra, gud va mkt saker de fick moster älsklingar.. de va cyklar, sparkcyklar med tillhörande skydd, massor av kläder ( de älskar kläder ) + massa mer.. Mamma Ehlina hade även gjort en supergod tårta + en annorlunda prinsesstårta, ska lägga upp så ni får se:-)

hörs säkert igen kram
     


3 år

GRATTIS RONJA Å AMANDA PÅ 3 ÅRS DAGEN!!!! Vi ses senare idag Oliwer mår mkt bättre idag, har till och med ätit både välling å lite gröt:-) Hoppas det vänder nu..
Men gud va tiden har gått fort, mosters små älsklingar fyller 3 år idag, stora tjejor nu, har till och med slutat med nappen utan några problem... Hörde igår oxå att lilla Ronja hade ringt till mormor å varit jätteledsen å storgråtit för att mamma Ehlina hade tagit bort hennes nagellack ( för att sätta på nytt detta var då för gammalt så det gick inte å sätta på nytt )  som tur var skulle mormor ändå ut å åka en sväng så mormor fick åka med nytt nagellack å måla Ronjas ( antar Amandas oxå ) naglar. Hahahahah som mormor sa fyller de 3 eller 13? Vart ska detta sluta? Fatta att tiden har gått fort...
Älskar er mosters älsklingar!!
Ses senare massa kramar å pussar från oss

Grattis

säger vi till Oliwers lille kusin Ingemar som fyller 1 år idag:-) gud va tiden går fort!!! Å imorgon fyller Oliwers andra kusiner Amanda Å Ronja 3 år!! fattar inte va tiden tagit vägen, å vi hoppas att vi kan åka på kalaset imorgon... Oliwer har blivit lite bätte nu på kvällningen, febern har börjat gå ner sakta men säkert + att han har börjat äta. Dock bara smörgås och vatten men det är ju alltid nått..
Ska passa på å lägga upp bilderna från när vi var hos mormor, skulle ju ha gjort det när vi kom hem men har tyvärr inte haft tid.. men nu kommer de bättre sent än aldrig...
ses igen kram

    
                                   
                                       


inte bara hosta

Nä det var inte bara en vanlig hosta Oliwer hade. Vi fick tid hos en läkare idag som tog blodprov, kollade halsen och öronen+ feber ( hade 38,5 ). Hon kunde konstatera att han hade en infektion i kroppen, öroninflammation i vänster öra och början till det i höger!! Vilken tur att man är en lite små nojig förälder ibland.. Tänkte nämligen först inte åka eftersom vi tyckte hostan började ge med sig..hm man ska ALLTID gå på sin magkänsla... När vi kom hem tyckte jag att febern hade börjat stiga och mkt riktigt denna gången stod termomtern på 39,6 bara till att ge han alvedon + pencilinet och bricanyl mot hostan.
Vi har nu suttit i soffan hela dan jag å min prins har aldrig sett han så här sjuk förrut, så jag hoppas så innerligt att han snart ska bli bättre å att febern vill ge med sig...

hörs igen, från sjukstugan i Gävle

kram


RSS 2.0