Hundvakt

Vi fick den stoora äran att vakta den stoora hunden nu på kvällningen medans mamma och Gunther var iväg och såg Mamma Mia! Oliwer älskar ju den hunden så han vart väldigt glad och for runt här med sin gåbil och jag tror han försökte impa lite på hunden.
Annars så har vi städat uteförrådet idag och det behövdes verkligen göras, massor av ny plats blev det... för nytt "skräp".
Imorgon är det dags för förskola,skola och jobb igen, tänk om helgerna kunde vara liite längre va skönt det skulle vara!!

   

Natt natt allihopa!

Fredag

är det idag å jag har varit och lämnat Oliwer på förskolan. Idag blir det kort dag mellan 8-12 för att sedan så ska vi åka ner och hälsa på mamma en sväng + att det är födelsedags kalas för N oxå, som blir 9 ( tror jag)!! Det går iaf jättebra för Oliwer, vet inte om jag skrev det men han kryper och hämtar sina skor nu på mornarna och sätter sig vid dörren, så det är väl ett gott tecken antar jag:)
Ringde även min handledare igår och meddelade att jag ville ha kvar min praktikplats och hon blev jätteglad! Hon lovad att hon skulle komma och hälsa på mig under praktiken, så då får ju jag en chans att träffa den lille:-) Hon hade typ 10 veckor kvar tyckte jag hon sa, så snart är den lille killen här!!
Nej, nu MÅSTE jag gå och sätta mig och läsa lite... Tråkigt tråkigt
Hörs igen!


Tävling!!!

Jag är med och tävlar om supersnygga klänningar hos Tumadre kolla in det du oxå!!

2008-08-28 @ 11:21:48Tävlingsbild

Utmanad!!

japp jag har blivit utmanad av Lisen så här kommer mina svar!!!

1.Vilken mat äter du ofta?
 Ojj va svårt.. tror det får bli kyckling i olika varianter likaså lax...

2. När du är på kalas, är du den personen som sitter eller du hjälper till och dukar ut ?
Beror på hur väl jag kännner den som har kalaset...
3. Var sitter du helst när du bloggar ?
Jag har ingen bärbar dator så det är i vårt "datarum" som vi delar med Oliwer i hans lekrum:-) Praktiskt va??

4. Köper du ofta Triss ?

Aldrig!! Men Kalle köper så får jag skrapa ibland:-)

5. Vilket land eller stad har varit din bästa semester ? 
Tror jag säger Bulgarien och Åre hittills, men förhoppningsvis så blir det husvagn för oss framöver så jag hoppas Sverige har många bra platser att erbjuda framöver...

6. Vilken tv kanal tittar du på mest ? 
5-an och 3-an


Jag får utmana några imorgon just nu så orkar jag inte länka, men så här ska man göra iaf:


* Svara på alla frågor.
* Välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din.
* Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!


Träningsvääärrrkkkk!!!!

Jaaaa det har jagggg!!! Massa i både magen å ryggen. Var på ett corepass igår och tyckte att jag inte alls gjorde övningarna som man skulle för det kändes typ nada... Hade ingen träningsvärk inatt heller då jag som vanligt va upp för ett toalettbesök. MEN sen under dagen idag FY FASEN vad jag har haft ONT!!!! Trodde inte att man hade så många muskler i magen och ryggen som kunde göra sååå onnt samtidigt!!! Jag skulle försöka lyfta upp Oliwer men då kändes det som om hela magen trycktes in mot ryggen och typ sugdes ihop som en plastpåse som man drar in luft i.. ÖÖÖHHH förståd ni?? Nä inte jag heller riktigt men super ont gjorde det iaf!!!!
Inskolningen med OLiwer flyter fortfarande på bra, personalen var imponerade av honom sa de idag, b.la för att han är så duktig å äter själv... Jaa jag blev oxå imponerad och lite ställd!! Men det är ju jättebra om han lär sig det!! Han sov där oxå för första gången idag och det hade ochså gått bra. Han hade legat i famnen en stund för att sedan somna på madrassen medan hans "fröken" sjöng blinka lilla stjärna och strukit han över pannan!!! Jag vet, Oliwer har VÄRLDENS gulligaste " fröknar ", å mamma är mkt stolt över sin lilla prins!!!

Nu ska jag gå upp å försöka läsa i den tråkigaste boken hittills i kursen!! Förutom artikeln som jag tror var intressant om jag hade fattat engelska liiite bättre!!

Go natt å sov gott!

Då var man tbx...

i skolan igen. Var lite nervös igår med ny klass å allt men det gick riktigt bra. Tror jag hamnade i en bra studiegrupp oxå, kändes så iaf. Idag blir det alltså till att sitta hemma å plugga medan Oliwer är på förskolan, ska läsa en engelsk artikel som handlar om barns läs och skriverövring.. jag är ju såå duktig på att läsa engelsk text lär ju bli en del vid datorn och det engelska lexikonet....
hörs igen

Utmärkelse!!



Jippi!!! Det är någon som faktiskt tycker om det jag skriver!! Fick denna av Whatthefuck tack snälla du!! Läser din blogg oxå varje dag, vet inte om man kan nominera den man fick den av kan man så gör jag det.. annars så uppmanar jag alla som inte läst denna blogg att göra det!!
Reglerna som följer är att jag i min tur ska länka och skriva om 6st bloggar som jag gillar..

1.Linda - underbar människa, som bloggar om sig själv och sitt liv..
2. Lisen- läser din blogg varje dag..
3. Mumari- En fd. klasskompis (och mkt bra vän) som har blivit en riktig stor bloggare har alltid intressant läsning..
4. Cecilia- oxå gammal klasskompis och vän som bloggar om heminredning, behöver ni tips se denna blogg, helt otrolig inspirationskälla!!
5. Tumadre- En ung tvåbarnsmamma vars liv verkligen är fascinerande, verkar vara en helt underbar mamma..
6. rutan81- en bloggande mamma som precis har gift sig!!

30 års fest igår å Furuvik idag

Igår hade Fia sin 30års fest så då vart det lite kalas på dagen med världens godaste smörgåstårta, tipspromenad och lekar:-D. Då fick vi oxå träffa det nya tillskottet lilla Ellen, som var såå otroligt söt. En mkt mysig dag och vi hoppas vi syns snart igen..

Idag blev det en heldag på Furuvik!! Jag tror det är näst sista helgen som de har öppet och det var riktigt bra tänkt av oss att åka den här helgen för det var knappt nå folk i parken, eller på nöjesfältet, så köa slapp man:-) å det är ju så himlans tråkigt. Oliwers favorit karusell var bilarna och en karusell som bara åker runt runt nere på marken, men man satt ju i en bil eller en traktor och då kan man ju bruuummma!! Vi åkte även lilla larven, den tyckte han var rolig tills man åkte fort ner för en backe, då blev hans ansiktsuttryck lite skräckslaget, men ingen gråt iaf...
Detta blev oxå en mkt lyckad dag!!

 
Furuvik!!
 Oliwer å mormor  Oliwer å Mamma
 Vi!!    Oliwers absoluta favorit:-)
 Jag och Oliwer i larven..
 Oliwer åker bil med moster  Pappa och prinsen!!

Så, det va lite bilder eller ganska många!
Dags att fortsätta läsa kanske eller se på bones??
Hm ja blir säkert det sist nämnda...

En intensiv dag...

som började med inskolning mellan kl 8 och 11. Hem en snabbis för att käka lunch och Oliwer fick sova lite middag, för att sedan åka ner och träffa våra älskade vänner Sabina, Wilma, Jessica och Nora. Vi hade en helt suverän eftermiddag med lek och fika, tills det var dags att åka hemmåt. Väl hemma dumpade jag av Oliwer till Kalle, bytte om till träningskläder och stack iväg för att inta höstens första powerafropass!! Det är såå sjukt rolig träning, om man gillar afrikanska rytmer och dans så klart! Jag kommer säker att ha världens träningsvärk imorgon men det är det f.n värt!!

Imorgon har det redan gått en vecka på inskolningen och hittills har det gått riktigt bra.
Nu ska jag masa mig upp för att börja läsa bok nr 2 inför kommande kurs.. Tycker det är skönt å ligga lite före själva kursstarten + att jag tyckte böckerna verkade relativt läsvärda denna gång.

Mamma kommer upp imorgon så då blir det shopping, antingen i Valbo eller på stan jiiippppiiii!!!



Puss och go natt på er!!

Inskolning

Nu har vi varit på inskolning med Oliwer två dagar och det går superbra! Förskolan verkar ochså vara super så som personalen. Det visade sig att jag kände igen en utav Oliwers "fröknar" så det gjorde det hela ännu mer bra...
Måste ju även berätta en annan stor sensation som hände igår, OLIWER TOG SINA FÖRSTA STEG WIIIHOOOO!!!! Först tog han fyra steg och kastade sig i mina armar. Därefter så tänkte jag att han måste göra om detta på en gång så att det inte bara var en lyckträff och då gick han igen!!! Han är sååå otroligt duktig, och vi älskar honom massor!!!

Igår kom även en av mina bästa vänner Linda förbi en sväng, och vi hade det väldigt trevligt som alltid!!

Nu har vi käkat en underbart god middag som Kalle lagat ( Stekt kyckling med färsk pasta och en kantarellsås ) medan jag sitter här badar mina älsklingar och jag lär väl gå och ta upp den minsta snart:)

Ha en bra kväll allihopa, sj ska vi se film när Oliwer somnat, filmen heter Wedding Daze nån som sett den?
Kram


Trååkdag

Idag har varit en riktig tråkdag. Mörkt och tråkigt, jag och Oliwer somnade på eftermiddagen efter att hela familjen hade tagit en rejäl promenad. Det var meningen att jag och Kalle skulle se en film men jag somnade efter bara några minuter. En riktig trååkdag.
Imorgon början våran lilla skrutt på förskolan så vi hoppas att morgondagen blir bättre... 
Skriver om det imorgon, men jag kan lova att det ska bli jättespännande... 
Hoppas ni, mina kära läsare haft en trevligare dag än vad jag har haft!!
Kram 

Ps glömde skriva at min pappa fyllde år igår så GRATTIS I EFTERSKOTT PAPPA!!
Men jag var faktiskt där och fikade...

bye


Wiiihooo!!!

Jag har hittat mina nycklar som har varit försvunna en tid!! Min käre lille prins hade lagt dem i torkskåpet under mitt fotbad som råkade stå just där. Så ännu en gång är jag alltså inte helt sinnesförvirrad som jag nästan lät mig själv tro där en stund. Det känns så himla skönt när saker som varit borta kommer tbx igen.
För övrigt så har jag och Oliwer varit iväg och införskaffat oss en födelsedags present till min pappa som fyller år på lördag. När vi ändå var ute och åkte så svängde vi in för att handla lite oxå hade bara tänkt köpa smör och ost, men som vanligt när jag är ute så blev det ju en hel del mer, b.la två filmer till Oliwer ( eller mig ) Tintin och moraträsk. Älskade moraträsk när jag var liten och mina barn som jag har haft på förskola har jag oxå låtit njuta av dessa tokiga gubbar!! Så nu är det bara till att vänta till Oliwer blir lite större men sen blir det faderabraham här hemma för hela slanten!!!
Nu börjar det lukta gott ute i köket, Kalle håller på att steka kantareller och göra kantarellstuvningsmackor MUMS!!
Lägger in lite bilder från gårdags kvällen, då familjen hade liiite tråkigt men ett par solbrillor kan man ha mkt skojigt med!!

    
Hahha Go kväll på er!!

En egen dag!!!

Japp, läste på aftonbladet nyss och såg att vi vänsterhänta tydligen hade en helt egen dag igår, så trevilgt!! Det stod att vi vänsterhänta "lever i en värld som är skapt för högerhänta ". Jag som då är vänsterhänt kan ju bara säga att nu så har jag inte några direkta problem med det. Däremot när jag var liten och fortfarnde gick i skolan ( låter som om jag var 100 år ) så var det ett tydligt problem. Det fanns t.ex. inga saxar för oss vänsterhänta eller jag tror det fanns typ en eller två som hade blått skaft men de var alltid upptagna. Så där satt man med en orange j..la sax som bara tugga papperet!!! ÅÅ vad jag minns frustrationen som växte i en när läraren kom fram och fråga om det gick bra. " Ja va faan tror du, ser det ut som det eller???" hade man ju lust att kläcka ur sig men istället så bet man ihop och fortsatte med det helvetiska papperet..
Eller när vi åkte iväg på semester och jag skulle skriva vykort till kompisarna. Precis som alla andra så skriver man ju alltid hälsningen först och jag blev alltid så glad över hur mkt jag faktiskt fick med på det där små vykorten. Efter hälsningen så är det ju då dags för adressen, gissa vad som händer oss vänsterhänta då?? Jo det ska jag berätta, allt det jag hade skrivit i min hälsning suddades så klart ut, eftersom jag skriver med vänster så läggs den handen över själva hälsningen och suddas på så sätt ut. Jag kan ju lova att jag blev bra irriterad många gånger och väldigt ledsen. Efter hand så lärde jag mig att ALLTID skriva adressen först, eller som jag gör nuförtiden: jag skiter i att skicka vykort!!
Så GRATTIS till alla vänsterhänta inklusive mig själv till att vi har lyckas så förbannat bra,så pass att vi till och med fått en egen dag!!!

Välkommen..

till världen, har vi ju glömt å sagt till Oliwers lilla bonuskusin Ellen!! Hon föddes den 4 augusti ( samma dag som min mormor) och är supersöt! Tyvärr så har vi ju bara sett kort ännu men snart så ska vi väl få se en riktig glimt av henne oxå. Vi väntar alla här hemma med spänning!
Annars så har det varit en riktig tråkdag här hemma. Vi har inte kommit oss för med att göra något vettigt alls... Lite plugg hann jag iof. med i morse å det var ju lite skönt.
Hoppas morgondagen blir bättre, är sugen på att åka ner på stan och kika runt lite, men vi får se... Har ju tappat bort mina förbaskade husnycklar oxå. Förra gången var det plånboken, men den visade sig att Kalle hade tagit in från vagnen och lagt på hatthyllan hemma hos mamma, kan ju hoppas att nått liknande har skett med mina nycklar..
Vi hörs igen!
Peace and Love

Droppe

En Droppe För Varje Liten Tår

Jag hittade denna hos på lisens ( se länk under mina länkar om denna inte funkar fattar inte varför jag inte kan länka:-( )sida och tycker det är en fin gest, så jag tog med den till min blogg och hoppas att du plockar med den till din.

Genom att adoptera denna droppe och placera den på din hemsida/blogg, så visar du sympati för alla utnyttjade barn som finns på vår jord. Droppen är en symbol för alla tårar som fälls jorden runt av barn som lider i sin ensamhet


Tillbaka...

efter en super härlig semester. Vår lilla familj har varit till Stenungsund, där vi hälsat på mamma och hennes käresta. Han har ett stort hus och en stor hund som såklart är Oliwers bästis:-). Där har vi kopplat av med god mat ( havskräftor som Kalle tjatade efter hela vägen ner), trevligt sällskap, mysiga promenader då både i stan och på klipporna. I fredags var vi även till Varberg och besökte mina barndomskamrater. Det var oxå superkul att få träffa dem igen och återuppta gamla minnen och berättelser, men oxå få en inblick i hur deras liv har fortgått.
På hemvägen stannade vi till vid Kinnekulle där Kalles syster med familj bor. Var egentligen bara tänkt att vi skulle stanna till en snabbis men vi hade så trevligt så vi sov över.
Men nu är vi tillbaka i Gävle igen och verkligheten börjar göra sig mer och mer synlig. Om en vecka börjar Oliwer på förskolan ( spännande ) och om två veckor börjar jag skolan ( mindre spännande ).
Vi hörs igen!!
Love!
 Oliwers favvo bil  Klättra kan han..
 Oliwer med sin favvo kompis
 jag å Oliwer vid vattnet vid Varberg Mamma och Oliwer vid villavagnen i Varberg

Utmanad!

Japp jag har blivit utmanad igen, denna gången utav Tarcha !!

Tre saker jag önskar mig:

1.
Att Oliwer, Kalle, jag och mina nära å kära får vara friska och leva ett långt å lyckligt liv

2. Sol,sol, sol i massor!!!

3. Att det blir bröllop nästa år...

Tre stycken jag utmanar:

Linda, Lotta, å den som vill göra den!!

Kram igen!

Ny bilbarnstol

Jaaa!! Vi hittade , eller Kalle hittade en annons på blocket igår om ny bilbarnstol. Oliwer har blivit för stor för den har nu, och vi ska åka till Göteborg i veckan och kände därför att det var lite panik med en ny. Den nya fanns i Sandviken i mkt gott skick och för halva priset ( me like)!!!! Efter vårat kap stannade vi och åt på Monroes, så jäkla god mat!!

Idag bara regnar det men vi har varit ut i regnet och införskaffat oss ett par saker, b.la. en kolsyrepatron till vår sodastream + kortspelet skip-boo som jag ska lära Kalle så småningom!! Har ju föressten varit på loppis oxå, en gammal klasskompis och hennes syster stod där så vi köpte en del saker av dem. Då bl.a ett sett med sex olika spel i som jag ska ha i vår kommande husvagn.... Har inte köpt någon ännu, men tänkte börja kolla lite på blocket nu så här i slutet av sommaren när folk inte vet vad de ska göra av sina husvagnar.. kanske finns det någon till mig då som inte är så där fasligt dyr!!

GRATTIS TILL MIN MORMOR SOM FYLLER ÅR IDAG!!! GRATTIS ÄVEN TILL MIN GUDSON WILMER SOM FYLLDE TVÅ ÅR I LÖRDAGS OCH MIN KUSIN MADDE SOM FYLLDE TRETTON IGÅR!!!
Vi ses imorgon!!

Kram på er allihop!

 

Shopaholic

Jag och Malin hade en shoppar dag i torsdags, bara vi utan barn. Det var faktiskt rätt så skönt att kunna gå och kolla själv i affärerna utan vagn, barn eller sambo som tjattrar. Det blev en hel del fynd och ett par nödvändiga saker till skolan. Mitt i våran shopping så bestämde vi oss för att ta en kaffepaus ( egentligen så dricker ingen av oss kaffe längre förutom när vi ses eller man har främmande ) . Till saken hör också att vi inte ätit lunch , väldigt dålig frukost, 28 grader varm fuktig luft + åska. Detta resulterade i att vi fick ett litet, typ, diabetes liknande anfall!! Vi fick värsta skakningarna + att jag höll på att tuppa av, läpparna klippades ihop och stickningar i fingrarna. Men vi fortsatte iaf vår lilla shopping tills det blev alldeles för jobbigt och kroppen skrek efter socker, så in på närmaste kiosk för att köpa choklad bit och coca cola. Efter det intaget blev det genast en aning bättre så vi fortsatte shoppa tills det var dags att träffa Kalle å Oliwer. De kom ner eftersom vi bestämt att vi skulle äta middag på church street och Kalle ville inte missa den chansen till god mat!! Tyvärr kunde inte Mogge vara med eftersom han var ute och åt god mat med sitt jobb:-(
Maten var sååå himla god, så god som den bara är där!!
Tack för en super trevlig dag trots de små incidenserna som inträffade hahaha.


RSS 2.0