Gott Nytt År...

Önskar vi till alla våra läsare!!! Hoppas ni får en superbra nyårsafton och ett superbra nytt år!!

Kram från Mia, Oliwer & Kalle


Dagen före nytt år

Denna dag har det inte heller hänt så värst mkt. Varit till systembolaget och Ica maxi en sväng men annars så har det varit lugnt. Oliwer leker för fullt här hemma med sina nya julklappar en del har kommit och bli ena riktiga favoriter. Här kommer ett litet smakprov:

  Denna kör han med från morgon till kväll..
   

Nu är det snart dags för bingolotto. Vi som typ aldrig spelar bingo har snart hunnit gjort det två gånger på en vecka!! Hoppas vi vinner, förra gången blev det 100 kr iallafall....

Kram på er!


Seg dag

Idag har varit en riktigt seg dag, då vi inte gjort särskilt mycket. Lite plugg har det iaf blivit som tur är men mer än så har jag inte orkat. Snart är det nyår också och det ska firas här hemma tillsammans med Fia, Stefan och lilla Ellen. Ska bli trevligt, så imorgon lär jag väl ta och städa lite.
Nä mer än så här blev det inte för tillfället, kanske kommer på nått och blogga om senare annars hörs vi imorgon!

Kram

Tralalala

Idag så har det blivit lite plugg här hemma och skulle egentligen ha pluggat imorgon igen men nu så ska vi sticka ner till mamsen istället:-) Kalle ska spela poker så då passar vi på att följa med. Förhoppningsvis åker vi hem tidigt imorgon igen så jag kan fortsätta plugga då.. Har fått relativit mycket gjot ändå idag tycker jag, inte så mycket skrivet kanske men jag har nu en bild om hur jag tror det ska se ut. Jag har börjat rensa upp och kollat igenom allt insamlat material. Har börjat skriva på Inledning/Bakgrund och syfte frågeställning klart!

Puss på er!


Då var julen över för denna gång

Vi börjar med att sumera julafton som vi spenderade med mammas sida av släkten hemma hos min morbror. Där åt vi massa julmat, kollade självklart på Kalle och öpnnade julklappar. I år hade vi ingen tomte eftersom A och R är så fruktansvärt rädd för tomten, så kändes det bara som om det skulle förstöra hela deras jul. Därför fick Madde vara tomte och dela ut julklapparna. Oliwer var fortfarande sjuk så han sov under julklappsutdelningen så han fick öppna sina efteråt. Sedan blev det julgröt och efter det åkte vi ner till mamma för att lägga Oliwer. En bra julafton med mycket god mat och gott sällskap.

Juldagen firade vi hemma hos pappa och Barbro tillsammans med syster och familj och vår bonus syster med familj. Egentligen skulle faster och kusinerna också vara med, men våran farmor blev dålig och fick föras till sjukhus så de åkte dit för att vara med henne. Farmor blev bättre tror jag, har inte hört något annat iallafall. Många fina julklappar även denna dag och massa god mat.

Annandagen har vi firat här hemma med Oliwers farfar och farbröder. Fast idag så blev det ingen julmat utan här bjöds det på hemlagad pizza! Mums! Oliwer höll låda för att sedan somna helt utmattad hos sin gudfar. Hoppas er jul varit najs!
Peace and Love

Julafton
   
Juldagen
   
Annandagen
       

Det blir aldrig som man tänkt sig

Ikväll var det tänkt att vi skulle ha en mysig uppesittarkväll här hemma med bingolotto och slå in alla julklappar. Så blev icke fallet. Vår son Oliwer har haft hög feber ( över 40 ) två dagar nu och det vill inte ge med sig. Nu på kvällen slutade han även att äta och dricka så Kalle ringde 1177 och de sa att vi skulle åka in till sjukhuset. Kalle åker med Oliwer så jag kan börja slå in julklappar och försöka hinna med bingospel. På sjukhuset visar det sig att han har en halsinfektion och början till lunginflammation. Sänkan är på 150 mkt hög men han behöver ej läggas in. Därimot måste vi försöka få i han vätska, alvedon och pencilin.
Nu har jag precis slagit in alla julklappar, Oliwer har somnat och hans pappa oxå tror jag....
Imorgon firar vi förhoppningsvis jul hos min morbror, men man kan ju aldrig veta...

God Jul allihop så hörs vi ev. på annandagen!

Kram

Tack!!!!

Till min vän WTF som förmodligen blivit så less på att se min tråkiga design så hon valde att göra en ny till mig!!!! Se så fiin den blev!!! Tyvärr blev fotona halva iaf i min dator men hon skulle fixa det, hon är bara för bäst!!! Tack snälla snälla du!!!
Kram

Tävling!

Japp nu ska jag vara med i min vän mumaris gran tävling, med vår gran. Det var efter att min vän WTF tipsat mig om denna! Så nu ska jag bara skicka min gran som bidrag, får se hur det går hoppas den kommer rätt!

Granen

Nu är vår julgran klädd:-) Så här snygg blev den i år!!





Det närmar sig

Ja, snart är det jul! Åh jag riktigt längtar nu, älskar att sitta där på julaftonen och riktigt njuta av allt som finns att äta för att sedan se Kalle Anka och invänta tomten. Detta året blir även lite speciellt eftersom det är Oliwers riktigt första jul. Förra julen så förstod han inte så mycket han var bara ett halvår då men i år har han hunnit bli 1½ så nu är han ju lite mer medveten. Det ska bli spännande och se vad han tycker om tomten, men jag tror det kommer gå bra. Tomten som vi har står i hallen kramar han ju varje morgon då han kommer nerför trappen, så jag tror inte det blir något problem.
Sista dagen på praktiken var det i fredags och det var riktigt skönt att jag hann klart temat och allt, så den dagen fick jag smita iväg redan kl. 12 vilket var najs. Då hann jag en vända in på köpis och leta lite julklappar för att sedan iväg och hämta Oliwer och sedan ner på stan och möta Kalle. Lite stressigt vart det! Idag så ska vi klä granen och äta god mat för att sedan mysa resten av dagen.
Dags att börja leta gran i förrådet, här kör vi med plast!

Peace and Love
 Årets julkorts bild!

Tänk om...

det blev jag som vann en Nikon D60, då skulle jag kunna lära mig att knäppa riktigt suveräna bilder =) Vill såå gärna vinna, var ju med i en liknande tävling men den vann jag inte så vi får hoppas att turen är med mig denna gång men tyvärr brukar den alltid svika mig... En systemkamera skulle sitta fint men min digitalkamera får väl duga ett tag till...Tävlingen hittar ni här .

Hoppas Hoppas!!!!


Pepparkaksbak!

I helgen har vi varit nere hos mamma och bakat pepparkakor tillsammans med kusinerna. Oliwer hade dock lite svårt att baka då all hans deg hamnade i munnen:-) Tyvärr så har han sjuknat om så idag har mamma varit här och passat han och imorgon kommer Malin och Linda å sitter barnvakt så jag kan göra färdigt mitt temaarbete på praktiken.

I går hade jag hudvårdskväll här hemma där vi fick prova Marykays produkter, helt underbart att få pyssla om ansiktet riktigt ordentligt och mysa med mina fina vänner!!

Det blev en mini uppdate ska försöka bli bättre på att skriva här men det händer alltför mkt i mitt liv just nu, så jag har inte tid att sitta här.
Puss å Kram

 min lilla bagare =)      pappa å Oliwer

Nu så

Igår fixade vi till det sista här hemma inför julen, dock inte julgranen den klär vi sista veckan. Pepparkakshusbygget gick över all förväntan. Inget krig alls denna jul, annars brukar vi ha en del duster om just detta hus för jag har absolut inget tålamod överhuvudtaget. Men vi löste det så att Kalle fick sätta ihop det och jag satte på godiset =) ( Man väljer ju såklart den roliga biten) Idag åker vi ner till mormor för att imorgon baka lite pepparkakor tillsammans med kusinerna. Lucia är det ju idag också undrans om Oliwer ska få vara pepparkaksgubbe idag då eller tomte, hmm vilka ILands problem!!!!
Ha en bra Lucia allihopa och grattis till min vän Anna som fyller år på denna dag!!!!

Hörs!

    Oliwer som sover på soffan=)  Oliwerrs bästis är denna tomte. Varje morgon när vi kommer ner för trappen så kramar han tomten ( han kanske redan har förstått det där med att är man snäll så får man många julklappar;) )

Min tur...

att bli sjuk. Började få ont i halsen och hade en otrolig huvudvärk igår. Idag var den borta men inte det onda i halsen så det blev ett besök hos farbror doktorn. han konstaderade genom ett halsprov att jag har halsfluss, så tyvärr blir det ingen klassfest för mig imorgon:-( Men som tur är så har jag bokat in en liten tjejträff på måndag så vi får träffas då istället!
På måndag ska även min lilla prins ha luciafirande på dagis som jag ser jättemycket framemot!

Dags att lägga sig och slappa vid tv:n!
Satt å skrev mina julkort idag och när jag vänder mig om upptäcker jag detta:


Jösses kolla in denna tävling



Denna tävling är jag alltså med i !!! Fatta å vinna en sån där!!! Jag skulle bli superduper lycklig!!! Värstaste julklappen:-)

Valbo med mamsen

Idag fick mamma hämta Oliwer på förskolan och sedan kom de och mötte upp mig i Valbo. Vi spenderade sedan eftermiddagen i köpis och jag tror jag handlat klart alla julklappar nu:-) Julfixet här hemma börjar oxå ta sig, ska börja pynta lite tomtar och göra det traditionella pepparkakshuset i veckan tror jag.
I helgen som var så besökte vi mamma under fredagen och lördagen mkt trevligt att träffa alla:-)

Nä blir inte mer skrivet än så idag för nu skriker mannen i köket för tredje gången om att maten är klar, så jag lär väl gå då:-)

Hörs!


Kolla in detta!!!

Jag satt alldeles nyss här framför datorn och när jag vänder mig om för att se vad Oliwer gör ser jag att han gjort detta:

     jag blev väldans impad faktiskt med tanke på att han aldrig ens klarat bygga ens med två förrut:-) Kolla in bild nr:4 hur f.n har han lyckats med det där????


Sjuka

Kalle och Oliwer är sjuka. Oliwer har nått virus så han är prickig i ansiktet och har en uppsvälld tumme.  Kalle har svår halsfluss så båda två käkar varsin pencillinkur nu, jag hoppas verkligen jag slipper. Behöver ju vara på praktiken och göra mitt tema arbete som för övrigt går riktigt bra. Iof har jag bara haft det en gång än så länge men det gick bra:-)
 
Blev en liten uppdatering så ni vet att vi lever, fast när karlar är sjuk så är det ju gränsfall!!!!!!!!


 Oliwer min sin favvo!!!


vfu i tre veckor

Japp hade min första dag på praktiken idag och det kändes bra. Tror att de gillade min idè om tema eftersom de tänker spinna vidare på samma grej fast lägga in lite matematik, + att jag kommer att jobba med de småbarnen och de med de större. De tyckte om att jag valt de mindre barnen eftersom de nästan alltid är de stora barnen som får göra saker, så det kändes skönt. Jag kom även med ett förslag idag till hur de skulle kunna göra för att synliggöra sitt arbete för föräldrarna och för sig själva på ett bra sätt. De tyckte det var en så pass bra idè så en av personalen gick och skrev ner den direkt på datorn, kändes otroligt bra:-)

Måste även i detta inlägg passa på att gratulera en av mina bästa vänner Linda som fått jobb!!! GRATTTIS GRATTIS!!!!
ååå va skoj!!!!!

Nu väntar en lugn kväll framför tv:n, sköönnt!!!

Kram

RSS 2.0