Utelek!

Oliwer har inte varit sig lik sen magsjukan, han vill inte äta och då, ja ni som känner min son vet att då är det något som är fel. Kalle ringde 1177 och fick veta att han antagligen har en liten infektion eller inflammation på stämmbanden och det är därför som han inte vill äta och låter hes. Detta skulle försvinna av sig självt och tills dess så var det helt ok om han åt bara yoghurt( det är nämligen det ända som jag fått i han idag och igår).

Vi har ialla fall varit duktiga och varit ute en stund på förmiddagen idag. Mitt barnasinne kom tillbaks så det blev både snölyktor och snöborgar till Oliwers lite skeptiska förtjusning...
Nä nu väntar sängen och imorgon blir det Uppsala med mamma, känns lite pirrigt på någevis har inte varit där på 5 år tror jag och förrut var jag fan jämt där... Både bra och mindre bra erfarenheter från denna stad men får väl se om det har ändras något på dessa år.. Några av mina gamla bästaste favorit vänner bor där som jag saknar och som jag måste ta mig i kragen och åka å hälsa på framöver!!!!
Nu måste jag till sängen... bye!


Glasögon!

Nu har vi beställt mina nya glasögon, det blev ett par sådanna här mycket billigare än vad jag hade räknat med!!!!!!!!!!!
Tyvärr har jag inte hunnit prova dem eftersom rabatten gällde bara tills på lördag men för det priset så får vi hoppas att de passar bra. Halva priset på bågarna och sedan var det rabatt på glaset oxå så jag tror alltihop skulle gå på typ 500 spänn!!!! Om en vecka skulle komma hem i brevlådan, jag väntar med spänning!!!

Snacka om utslagen!

Pratar om min prins som slocknade på köksgolvet igår medan han väntade på vällingen!!!!!!!!!!
Idag mår han bättre men har en förfärlig hosta som gör att han är väldigt hes...
Kram på er!

Har ju glömt...

att skriva och berätta om min vän Malin. Hon och hennes sambo Morgan fick flytta in i sitt nya hus i Lördags:-D Är sååå glad för deras skull. Direkt efter att hon blev klar  i skolan så fick hon jobb, köpte hus, sålde sin gamla lägenhet ja allt på en och samma gång typ, å allt verkar ha flytit på bra.. Tyvärr innebär det ju också att jag känner mig lite ensam ibland saknar mina två vänner så jäklans mkt emellan varven... Både Linda (som jag iof snart får träffa igen) och Malin.. Till och med så Kalle sa här om dagen att vi måste ju åka å hälsa på så fort de är klara och har gjort sig hemma i nya huset;)

Hoppas allt går bra för er i nya villan och att vi ses snart!!!!!!!!!!


Då var det dags igen.....

för den vidriga MAGSJUKAN!!!! Denna gång har den slagit till mot Oliwer som har kräkts varann timme inatt... Får se hur länge jag och Kalle kan stå emot..... Dags att sätta fart å tvätta sängkläder, fixa hemtentan innan den når MIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bye


Snö,snö massor av snö

Japp idag har det kommit massor av snö här. Vi tog en promenad till affären så Oliwer kunde åka i pulkan innan de skulle hinna ut och sanda gångvägarna. Efteråt så stannade jag och Oliwer ute och gjorde en snögubbe, eller jag gjorde snögubbe och Oliwer gjorde snökakor:) men roligt hade vi:)
Ikväll har vi dessutom ätit tacos, mums så supergott!!! Jag och Kalle konstaterade att vi inte ätit det ihop på över 1½ år, så det var väl dags nu då...
Nä nu blir det tv:n!
Kram


Härlig Lördag!

Åkte ner till syster i fredagskväll och sov över där för Kalle skulle ut på partaj. Barnen vaknade redan 06.00 så kl. 09.00 hade vi redan ätit frukost och klätt på oss, så då bestämde vi oss för att gå ner till den gamla hockey rinken och åka skridskor! Syster hade nämligen letat fram våra gamla grillor till Amanda och Ronja.
Tjejerna var superduktiga då det var första gången de stod på ett par skridskor. Prinsen fick låna Ronjas cykelhjälm och han var så nöjd där nere för han hittade en gammal bandyboll som han kastade å sen sprang efter på isen:)
Efter skridskoåkningen gick vi hem til mormor (som också var med) för att äta lite lunch. Efter det gick vi hem till syster igen, packade ihop våra saker och begav oss hemåt.....




Så fasansfullt!!

Fick precis nyss denna länk utav min syster!!! Hur i helvete kan någon vara så grym och så fruktansvärt egoistisk!! Jag menar han har fått ett förbud och förbudet har han väl fått utav en anledning? Hade han varit en bra familjefar från början så hade detta knappast inte hänt men nu har han både misshandlat sin fru och sitt barn och nu dessutom kidnappat sin son på alla hjärtans dag!!!! Förstår dessutom inte hur i helvete man kunde tillåta att han träffade sin son utan någon övervakare innan beslutet var klart??!!! Fy fan va hemskt, jag lider verkligen med denna mamma, går inte och föreställa sig hur illa hon måste må! Hoppas det hittar fanstyget snart och låser in eller torterar han så han kan få känna på hur verklig smärta känns!!!!!
Usch!!!!!!!!!!!

Vet ni...

jag är så gott som klar med min artikel wiiiieeeeeeeeeeeee!!! Så imorgon tänker jag och Oliwer ta en välförtjänt ledighet från allt va skola och förskola heter....

Nu ska jag placera mig på soffan igen och se på när prinsen dansar till, ja, gissa, Mora träsk så klart!!!!
Idag har jag föresten varit duktig och gjort våfflor med jordgubbsylt och grädde till och även äppelmos som Oliwer ville ha:)
Kram på er och tack för de uppmuntrande kommentarerna!


Liite mkt och göra!

Åhhh sitter och försöker plugga men min motivation har totalt försvunnit! På fredag ska en vetenskapligartikel in som jag håller på och läsa just nu, sedan är det hemtenta som iof inte ska vara klar förrän nästa fredag, men vi har ny delkursstart på tis... GAAAAAAAAAhhhhhhhhhh + att jag har VÄRLDENS huvudvärk och känner mig fortfarnade inte bra i förkylningen :( Ska egentligen till skolan imorgon men tror jag blir hemma då, så då måste jag få tag på någon i min grupps e-mail så jag kan skicka sammanfattningen från vår gemensamma gruppuppgift till denna.Usch va jag tycker synd om mig nu!!!!!! Har iaf gjort två frågor klar på tentan, och är halvägs med artikeln...... Dags att fortsätta.....................
BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!!!!!!!!!!!


Bilden är från då vi var hos Kalles mamma i Kristianstad:)


Korvgrillning

Idag tog sig familjen ut till Hemlingby för att grilla korv. Vi hade egentligen tänkt att grilla redan förra helgen ute på gården och köpte då en engångs grill. Det snöade så himla mkt då så vi väntade och tog det idag istället. När vi väl kommer dit så är det en annan familj där oxå som har börjat göra upp en eld i den ena eldstaden så vi tar fram vår engångsgrill och lägger den på den andra eldstaden. "Där e Oliwer " säger ett utav barnen. Vi föräldrar tittar lite mistänkt på varann och inser att vi inte har en aning om varann, men till slut förstår vi att barnen går på samma förskola men inte på samma avdelningar. Mer än så hinner vi inte prata med varann innan det kommer fler barn och föräldrar som dessa känner, dessutom har de med sig paket. Vi inser då att vi har råkat stövla rakt in i ett födelsedagskalas!!!!!!!! Snabbt som attan trycker vi i oss korvarna och försöker smita iväg utan att ha förorsakat alltför stor uppmärksamhet. Nästa gång väljer vi nog en inte alltför allmän plats speciellt om vi ska ha engångsgrillen med oss....



MÅLA

Idag efter att vi kommit hem så fick Oliwer måla! Åhh va han tycker det är roligt!!! Riktigt koncentrerad var han, till en början, fast tillslut hade han färg överallt! Hela håret var fullt i färg så det var bara att ställa in hela honom i duschen, men roligt hade han iaf!!!
Igår var jag ner och gjorde en synundersökning och det visade sig att jag har ett litet brytningsfel + nått annat fel (kommer inte ihåg exakt vad) så jag ska ha glasögon. Snacka om att jag blev paff nät jag satt där i undersökningsrummet och optikern säger att: " Jamen ska vi gå ut och titta efter ett par bågar"?
ÖHH va?? Vad menar du nu?? Ska jag ha glasögon, jag ser ju hur bra som helst!!! Han skrattar då lite och säger att jag ska i första hand ha dessa när jag läser och ser på tv och det är absolut ingwen panik utan jag kan gå hem och tänka på saken om jag vill. Jaaa tack säger jag, det vill jag gärna göra, har inga pengar för ett par glasögon nu heller. Ja ni förstår ju att detta kom väldigt olägligt med alla de utgifter vi kommer att ha framöver vad gäller bröllopet, men vi får försöka lösa detta på någevis!
Efter detta så gick jag iaf hit för att fråga om makeup till bröllopet. Det visade sig att denna tjej var jättetrevlig och väldigt tillmötes gående. Inte så farligt pris heller och när jag frågade lite försiktigt om de brukar kunna komma hem till en på bröllopsdagen och sminka, så visade det sig att vi bodde på typ samma ställe så det var absolut inga problem. Hon fixade även naglar så jag bokade även in detta. Så nu har det problemet löst sig också!Gud så skööönt!!!

Lite bilder från dagens målning kommer här:


Massor av snö...

har det kommit idag, men vi lyckades få ut bilen och ta oss till affären iallafall!
Annars så har det varit en ganska lugn dag och kväll. Inte mycket som har presteras här inte...
En fin islykta har jag lyckats tillverka, tyvärr gick den sönder lite men rätt bra ändå..

Imorgon kommer mamma,syster och mosters sötnosar upp ska bli sååå kul att ses igen!!!

Ha en fortsatt trevlig kväll!


vilken härlig dag!

Idag har jag och Oliwer varit ute nästan hela dagen! Först var vi ute på förmiddagen och skottade och gjorde snökakor. Jag fick för mig att jag skulle skotta bort snön på vår gata och den lilla gången till tvättstugan eftersom det (nästan) aldrig kommer någon plogbil. Jag gjorde då detta, sedan när vi kommit in och sitter och äter lunch så vad f.n tror ni jag ser, jo inte en plogbilar utan två!!!! Dessutom så kom det en gubbe i ngn. fastighetsbil och skottade utanför tvättstugan!!! Jajja förhoppningsvis så gjorde jag väl den gubben gla iallafall då!
Nu på eftermiddagen efter Oliwer sovit så tog vi en promenad med pulkan till affären, lyckades till och med få med mig Kalle ut:-) När vi kom hem fick han gå in och laga middag medan jag och Oliwer var ute en stund. Maten som Kalle gjorde idag hittatde jag här fast vi hade hemlagat potatismos runt, såååå gott!!!! Kan verkligen rekomenderas!!!

Nu blir det lite mera lek sedan dags för delfinal i melodifestivalen!

Tyvärr hade jag ingen kamera med mig ut idag, så det får bli en annan bild!
 Här är en bild på Oliwer och hans tjej Emilia!!!


Vilken morgon!

Haha vilken jäkla morgon jag fick idag! Det började redan igår kväll då jag bestämde mig för att vara hemma från skolan idag och läsa lite eftersom jag inte kände mig så bra. Kalle skickar mess vid 8.20 när jag är på väg med OLiwer till förskolan om att jag inte kan ta bilen idag eftersom han tagit den då hans gått sönder. ( hade det varit så att jag skulle ha åkt till skolan så skulle jag ha fått riktig panik redan här)När jag sedan kommer fram till förskolan ( efter att ha dragit OLiwer i pulka i massa grus) så öppnar en personal ett fönster och säger: Vi har stängt idag ingen som informerat dig om det??? VA??? Säger jag lite lätt chokad va inte det igår??? Tror här att jag fått sinnesförvirring, då hon säger: det blev ändrat till idag istället...Hmmm som tur är har ju jag redan bestämt mig för att vara hemma, så det är bara att traska hem med OLiwer igen och nån läsning blidde det inte... Jag ringde iaf min käre sambo efter att jag varit på förskolan och talade om incidenten då han säger: Ja, just ja de sa nått om att de skulle göra nått på tisdagen men jag uppfattade aldrig vad!!!
KOmmunicationen funkar inte alltid så bra här hemma;)

Utmaning!

Jga har blivit utmanad av Lisen...

Regler: Bloggaren skriver ner 8 fakta eller (o)vanor man har..... Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg och uppger 8 fakta/(o)vanor den i sin tur har. I slutet av inlägget länkar man så vidare till minst 4 personer som man utmanar.

Okej då ska vi se:

1. Telefonskräck!!! Hatar att prata i telefonen och då speciellt med försäljare eller liknande... Hör oftast aldrig vad de säger + att jag nästan alltid lyckas tacka ja till nått erbjudande som jag sedan när jag lagt på luren kommer på att jag absolut inte vill ha!!!!Därför svarar jag nästan aldrig på skyddat eller doltnummer!

2. Alltid stressad på morgonen, det spelar ingen roll när vi går upp så blir det iaf stress de sista minuterna! Men jag lyckas alltid på nått underligt sätt komma i tid till skolan??!!

3. Otroligt mörkrädd!

4. Hatar småkryp dock inte spindlar som jag tycker är mkt trevliga!

5. Samlade på spindlar när jag var yngre....

6. har en förmåga att skjuta upp saker och ting..
 
7. är mkt kvällstrött och

8. somnar nästa alltid till film...

Så där ja.. där har ni lite fakta om mig!

Jag utmanar dessa 4:

Ehlina - syster som har en låst blogg
Jessica - en mamma som bloggar om sitt liv
Ingela - tvillingsyster med Jessica och även hon mamma
Linda - bästaste Linda som har flyttat till Jönköping

Sol idag!!

Åhh äntligen så kikar solen fram idag hoppas det håller i sig hela dagen! Mora träsk var iaf jättebra, Oliwer blev dock lite chockad tror jag, samtidigt som han tyckte det var superkul. Man fick ballonger sen kunde man köpa lite saker där också så Oliwerr fick en t-shirt och en signerad cd-skiva! 
Senare idag kommer mamma upp en sväng ska bli skoj!
Dags för lite lunch!

  första låten klappa händerna Oliwers absoluta favvo!!


RSS 2.0