Mora Träsk!!!

Jaaaaa idag ska vi på mora träsk!!!! Oliwers favvo!!! Hinner inte skriva mer än så just nu, såg att jag fått en utmaning av Lisen också som jag får ta och göra när jag kommer hem=)

Hej hopp så länge!

Things to do before I say I do

Dagarna har börjat rulla på som vanligt igen efter magsjukan. ´Det har väl inte hänt nån större förändring här hemma. Jag och Kalle har väl börjat inse att vi måste sätta oss och börja bocka av vad som är kvar att göra inför bröllopet. Inbjudan är på gång iaf efter att jag tog mod till mig och frågade bästaste Emelie om hjälp, då jag själv insåg att jag aldrig skulle lyckas få till de så bra som jag vet att hon kan.
Det som är kvar på vår "att göra lista" är:
Kalle och Oliwers kläder
blommor(brudbukett, tärnbukett )
bestämma maten + tårta
tyg till tärnklänningarna
ringarna
skor,korsett
min makeup
bordsplacering
Någon som filmar
HMM ja det var en hel del det sen har jag säkert glömt något också! Men vi gifter ju oss inte förräns i Juni så tills dess så ska jag väl hinna fixa detta!
Ska ju hinna fylla tant oxå hur f.n det nu ska gå till?? Jag är ju bara typ 25 knappt! ehh??


sjuuk


I lördags var vi till Sandviken för att träffa våra vänner Sanna, Micke och Emilia. För övrigt en mycket trevlig dag förutom att jag fick för mig att jag hade blivit matförgiftad. Magen kändes nämligen stor som en ballong och värkte som aldrig förr. Fick senare under dagen även ont i hela kroppen så jag befarade att jag började få en influensa. När vi senare kom hem på kvällen så fick jag världens frossa och låg med tre tjocka filtar på mig i soffan. Trodde då att influensan hade bitit tag i min kropp men ack så fel jag hade! Bara ca fem minuter senare inser jag att jag i panik är på väg mot toaletten för att sedan sitta böjd över denna och verkligen spy galla!! Fy farao för magsjuka, finns ingen annan mindre åkomma som är så fruktansvärt obehaglig! Du har ingen som helst kontroll över situationen utan helt utlämnad åt detta rena helvete...
Igår kväll blev det Kalles tur men än så länge har Oliwer klarat sig, hoppas han slipper! Känner mig helt matt fortfarande så mer än så här blir det inte idag!
Hoppas ni andra klarat er ifrån detta!


Så där jag...

då har jag bokat en resa ner till Jönköping:-D Jag ska åka och hälsa på Linda som flyttade hem efter hon blev klar med utbildningen nu i december. Det ska bli såå kul att ses igen! Den 6 mars åker jag och kommer hem den nionde igen.

Hade tänkt träna idag men kände att jag inte hade någon ork så det får bli ev. på söndag istället.

Nä nu ska jag gå och plocka lite innan det blir let`s dance och mys i soffan med familjen:-D

Undrans...

vad som tagit åt min familj, helt plötsligt har de fått för sig att sluta röka allihopa=0 Kan det va så att det har vänt på paketen och sett att det står: RÖKNING DÖDAR =0 Jag har faktiskt ingen aning men det är ju otroligt bra! Då slipper jag konflikterna med Amanda (3år) när jag säger att rökning är farligt och hon svarar:
 " Nää inte om man jöker utomhus" ehh tror det kan vara dags att fimpa då va;)

Annars så har jag varit på ett powerafropass ikväll och det var sjukt skönt, och så jäkla roligt!!!
Specialpedagogik kursen verkar super, känner att jag verkligen gjorde ett bra val där, då vi idag har diskuterat om hur lite kunskap som faktiskt finns både i förskolan och i skolan om detta. Dessutom så kommer vi alla som arbetar med barn att någongång komma i kontakt med barn i behov av särskilt stöd och då känns det superbra att veta vilka "verktyg" jag kan plocka fram. Jag tror att alla barn mår bra av att vi pedagoger har ett specialpedagogiskt tänk, tror att det underlättar för alla barn vi kommer möta.

Imorgon ska jag iväg tidigt till skolan och se om jag kan sätta mig och läsa ur referensexböckerna, för tyvärr så har de en viss förmåga att försvinna! Wish me luck!!!

Peace!

Jaha...

då har man börjat en ny kurs igen då. Specialpedagogik ska jag läsa nu fram till sommaren, känns som om det kommer bli ganska mkt att göra men riktigt bra! Ídag hade vi grupparbete i bibblan och efter det så tog jag och Marie en vända på stan och en lunch på Waynes åt en ruskigt god sallad där: Kycklingcashew röra med quinoa, yummie!!!

På Lördag ska vi åka över till våra älskade vänner i Sandviken. Lilla Emilia och Oliwer föddes på samma dag och båda kom för tidigt så vi hade sällskap ända från förlossning till neonatal, och har sedan fortsatt att träffas efter det! Alltid lika roligt att ses!!
Lite bilder sedan förra träffen, jag tror Oliwer redan har hittat sin tjej;-)

  

PUSS PÅ ER!!

Vilken succè...

det blev igår för vårat lilla troll. Han och hans kusiner hamnade uppe på scenen och fick ta emot massa applåder! Jag trodde inte han skulle vilja stå kvar däruppe eftersom han värkat lite skeptisk till hela grejen från början, men efter det så ville han bara inte sluta. Han gick omkring i folkmassan och stormtrivdes! Han vinkade och dansade med de andra som var utklädda men även till de som stod och tittade på. Alla de utklädda går sedan som en cortes ner till folketshus där det senare blir dans på kvällen. Såklart ville vårat lilla troll gå med där han gick framför pingvin ekipaget och dansade tills det var dags att vika av mot vår bil.
Vilken helt underbar kväll det blev tillsammans med de bästa.

Skeppet var de som vann!
det stod även om lilla trollet i UNT där finns även fler bilder...

Knutfirande ikväll!

Nu har det blivit lördag och ikväll är det då dags för knutfirande! Spännande!! Annars i veckan så har jag varit på min praktik , jag var borta 5 dagar och kände att jag ville ta igen lite dagar.Jätteskönt att få vara där och inte ha några specifika uppgifter.
Sitter just nu hemma hos mamma kom ner hit igår och åker hem ikväll efter knut, så igår hade vi en supermysig kväll med mormor och även syster med alla barnen kom.
Var även en sväng till Helena med en säck och en kasse med kläder och skor till de hämlösa. Blev kvar där hela eftermiddagen, och Oliwer hittade en ny kompis;) Mycket trevligt !

Nu ska vi snart till farfar ska bli bjuda på lunch där, mums!

Lovely

Vi hade kursavslut idag, lovely + att jag blev klar  i tid med min rapport så den lämnade jag in igår och även en pappaerskopia idag:-D Börjar se ett ljus i denna tunnnel två terminer kvar sen e jag klaaar!!!
Oliwer hade haft julgransplundring på förskolan idag och käkat massa godis och glass:-)

Idag är det knutmassofirande och det innebar förr i tiden när en annan var liten ( låter som jag e hundra år ) så klädde man ut sig och gick å tigde godis, men jag tror den traditionen har dött ut, lite små trist tycker jag. Tror det bara är i Gimo och Österbybruk som detta firas fortfarande. Tyvärr har de i Österby lagt det på lördag fast den riktiga knutdagen är idag, men lite tur för oss för vi ska neråt i helgen så då kan vi åka å se på alla knutgubbar!! Undrans om jag ska ta och hitta på nått till Oliwer?? Någon som har något förslag på vad jag kan klä ut han som??
Tror jag ska gå å klura lite på det!
Vi hörs!
Här kan ni läsa mer! www.knutmasso.se

Helg i Kristianstad!

Vilken underbar helg vi haft I Kristianstad. Flygresan ner gick jättebra förrutom att jag fick så j..la ont i mitt öra, trodde att det skulle sprängas! Farmor mötte oss på flygplatsen i fredags och sen har det varit full fart tills det var dags att åka hem igår. I lördags fick jag mitt hår fixat av Kalles bror, min frisör som hade tänkt slinga det ljust men eftersom det skiftade i grönt så valde han istället och göra det guldfärgat, supersnyggt det med. Bröllopsfrisyren fixade vi (eller han) hemma hos Kalles mamma efter att vi hade ätit en helt fantastiskt god måltid tillsammans. Det blev super superbra. Vi var helt överens om hur den skulle vara och hade samma ideèr fast vi inte talats vid innan. Han gjorde den inte helt klar utan bara ett litet smakprov om hur det kunde komma att se ut, fast jag tyckte att det såg ut som en färdig frisyr.

Oliwer har stormtrivits och sprungit runt och lekt med katten och hunden. Katten hade sina gömmor där hemma så ibland kunde vi hitta både katt och barn under sängen eller i duschen som var kattens absoluta favorit gömmor:-)

Tyvärr har vi allihopa blivit lite förkylda men jag hoppas att det bara är tillfälligt och inget långdraget. Dags att återgå till rapportskrivande, den ska in i dag men som tur är så har jag inte så fruktansvärt mycket kvar att göra. Hoppas eran helg varit bra!
Lägger in lite bilder från helgen
Kram på er!
 I flygplanet
 Farmor sjunger för OLiwer och han lyssnar uppmärksammat!
Oliwer med katten lillebror.å här med hunden Tommy
Hårfix!

  Tittut!

Hjälper min vän hjälpa

Min vän Helena har startat en sida som heter Tobohjälpen. Det började med att hon samlade ihop en massa kläder,mat mm.och stack till Stockholm till Ny gemenskap för att på så sätt hjälpa de hemlösa i Stockholm. På hennes sida kan ni läsa mer om hur den resan gick till och om hennes nya projekt. Personligen tycker jag att hon gör ett helt fantastiskt jobb och att jag kommer självklart att hjälpa till att skänka kläder mm. Som hon även säger så känns det skönt att kunna hjälpa och man vet att hjälpen når fram, hon åker nämligen ner med alltihop själv.

Här är en länk till hennes sida: http://www.nogg.se/startPage.asp?idHomepage=93209 

Länk till interjuv i UNT: http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=76-AV_ID=848810,00.html

Imorgon flyger vi!!

Imorgon ska Oliwer ut och flyga flygplan för första gången å jag är supernervös! Jag gillar inte alls att flyga,  tror det beror på att jag inte har någon kontroll på situationen och det gillar jag INTE!!! Men det ska väl gå bra får försöka tänka på nått anntat kanske, eller nån som har något tips mot flygsjuka??

Annars så har jag varit i skolan idag och fått svar på lite frågor angående min j.vla rapport som jag ska skriva eller håller på och skriver. Blä vad det är tråkigt nu!

Vi har även varit till faster i Björklinge och träffat bästaste "kussarna":-) Fick då tyvärr veta att Jennica och Olle inte kunde komma på vårt bröllop de är just precis då i USA , men vi får försöka träffas ändå utan bröllop men lite tråkigt var det allt. Supergod smörgås tårta fick vi och Oliwer fick julklapp ( en brio hund ) som han drar runt här hemma nu:-)

Nä nu ska jag gå upp och packa ner min brudslöja och tiara så min braiga frisör kan knåpa ihop en bröllopsfrisyr till mig på lördag!!! Hörs i Kristianstad min käre Karl har ju skaffat en bärbar till oss så nu kan jag blogga fast jag är borta! Love it!
Puss å Kram

Lite bilder från Björklinge:
     

Vad händer 2009?

Ja, jag satt här och funderade lite över hur 2009 kommer att se ut och jag kom underfund med att det kommer förmodligen bli ett toppen år. Först och främst så kommer vi att flyga ner till Kristianstad redan nu på fredag,där Kalles bror som är frisör kommer att prova ut min bröllopsfrisyr =0, jisses så spännande!! Kalles mamma bor också där så vi kommer att sova där så Oliwer får lite tid med farmor:-) Det ser vi mkt framemot.

Senare så ska jag göra en liten resa ner till min bästste Linda som flyttade ner till Jönköping här i julas och som jag saknar en väldans massa redan:-(.

I sommar händer väl ändå det största då vårt bröllop kommer hållas läs mer här. 

Sedan kommer något som även det är ganska stort och det är att jag kommer att ta min lärarexamen i december!!! Fatta att jag har bara två fjuttiga terminer kvar, sen kommer jag att få komma ut och jobba igen med det som jag verkligen älskar och trivs allra bäst med. Jag har även lärt mig otroligt mycket på dessa år som jag innan inte tänkt att jag skulle behöva. Tänk att jag snart kommer få vara med och lägga de första grundstenarna i några barns liv. Lära de det allra första grunderna i livet. ÅÅ vad jag längtar! Jag vill bara ut och prova alla nya upplevelser och allt nytt som jag fått lära mig. Men först ska jag ta mig igenom dessa två terminer alltså och den första kursen är specialpedagogik som jag tror kan ge mig det som jag känner att det fattas lite av. Efter det är det sista terminen och då är det den avslutande C- uppsatsen som kommer ta all min tid men jag ska fan klara den!

Det blev en hel del saker att se framemot och säkerligen så kommer det fler saker som kommer att förgylla detta år. Tråkigheter kommer säkert oxå men vi kan väl hoppas att de inte är så dramatiska!

Hoppas ni andra där ute oxå har bra saker att blicka framåt åt detta år.

Peace and Love!!!!

 Tänk vad tiden går fort!! Här är Oliwer nyfödd, jag har precis kommit ner på neonatal!!! MIn prins!!!


Massa bus!

Ja denna morgon började med massa bus från min prins. Först så välter han hela julgranen men som tur är så är de flesta kulorna av plast så inga går sönder. Efter det så har han klivit upp på bordet och hämtat julgodiset som står där. Jag hör nämligen att det är något som prasslar, men tror att han är inne på toaletten så jag går dit. När jag inte hittar honom där inne fortsätter jag till köket eftersom jag fortfarande hör att det prasslar och då ser jag detta:




Det finns alltså fler gottegrisar i mitt hem:-)

Kram på er!

Förresten så har vi -17 grader här så nån utgång blidde det inte idag....

Uppdate

Jag har varit nere hos syster sedan nyårsdagen så det har inte blivit något skrivet p.g.a det, så här kommer en lite uppdate:

Nyårsafton firades här hemma. Fia m. familj kom upp redan på förmiddagen så Kalle och Stefan kunde åka och inhandla maten som de sedan skulle laga. Jag och Fia passade då på att ta en promenad och söva våra barn i vagnen. Nyårs middagen bestod av. Förrätt: Chibata bröd med advokadröra och marinerade tigerräkor. Huvudrätt: Asiatisk kycklingwook med ris. Sååå jä.la gott va alltihop. Efter maten blev det lite slapp i soffan för att sedan börja spela "med andra ord"  som är as kul! Blev en hel del invecklade förklaringar och massa skratt:-)
På tolvslaget gick vi ut och skålade i lite asti och sköt lite raketer + att Kalle kunde ju inte låta bli att smälla av en tändhatt som han hade hemma sen han jobbat som sprängare. Blev en ordentlig smäll som fick avsluta år 2008.

Nyårsdagen började jag och Fia med en promenad på nästan 1 timme och sedan for de hem. Kalle skulle även han iväg på en liten resa med en polers upp till Järvsö så då beslöt jag lite snabbt att jag och Oliwer kunde dra ner till syster under dessa dagar. Där har vi lekt, promenerat, fikat, ätit, pratat och jag har inte kommit i säng förräns kl 00.30 om kvällarna och det är nuförtiden ovanligt för att vara mig!! Har med andra ord haft ett par helt underbara dagar och jag hoppas 2009 kommer fortsätta på samma sätt!

Lite bilder från nyår:
              Oliwer vaknade efter att vi kommit in och alla hade smällt klart sedan var han vaken till kl. 03 typ!!

Bilder från syster:
  tre mora träskfans!

Peace and Love


RSS 2.0