En helg med massa kalas:)

Det började igår med att jag fyllde år ville inte ha nått speciellt firande här hemma så jag,mamma å prinsarna åkte till Uppsala för att shoppa loss:) Blev tre tröjor och ett par shorts åt mig, två t-shirt och strumpor åt Oliwer och två pyjamas/sommaroverall-body åt Alwin:) Detta fick vi som present av världens bästa mamma/mormor:) Eller en tröja betala jag själv fast den hade jag prsentkort till så det blev ju typ inga pengar:) Idag fyller min kusin Jennifer år GRATTIS!! Å imorgon fyller mamma år fast vi ska fira henne på söndag. På lördag ska Leon döpas så då blir det dopkalas:) Så ja, den här veckan/helgen har inte varit alltför sund men får ta igen det sen, man måste ju få äta gott ibland å lika bra å ta allt samma helg;) Ja, just de min kära vän Mona blir 30 på lördag tyvärr kan jag ínte vara där men skickar ett GRATTIS härifrån.) Ska även passa på att tacka alla kära vänner ännuengång som gratta mig på fejjan, över 100 grattis inlägg!! JAAA man blir glad av sånt att bara nån faktiskt orkar gå in på sidan å skriva grattis!!
På söndag ska även Oliwer på sitt första kalas! Åhh jag blev superglad när han fick inbjudan. Så jag typ sprang till honom och bara "Oliwer, du ska få gå på kalas!!" Oliwers kommentar: "men mamma, jag vill inte gå på kalas jag vill bara ha kalas med Ronja å Amanda". HEheh mamman har övertalat honom så nu ska han gå på kalas, (mamman sa att han skulle få massa glass å tårta + att det skulle vara massa barn där och man leker massor) HMM insåg sen att det kanske inte var så bra sagt....
Av Kalle ska jag få den allra bästa presenten en sådan här: snacka om att jag ska MYYYYSA dårå:) Väntar med spänning på att den ska komma:)

Peace and Love

Kojbygge å lite vårtecken:)


I söndags kom mamma över när jag var å Zumba. Hon och Oliwer var då ute i nästan två timmar och byggde koja på vår gård. Så igår när det var så där vårsoledag så gick vi ut och fortsatte bygga på kojan, å precis när vi sitte där så ser vi att de ploppat upp massa ytte pytte början till blommor:) (ja och en å annan rådjurs bajs). Hängde även ut tvätten igår så härligt vårväder, så kollar man ut idag, SNÖ!! Jag blir fan galen på det här!!! Bakade även muffins igår och då när vi var klar så kom mormor å morfar över på en fika (utan att vi visste om det) vilket tur vi baka just igår:)
Imorgon fyller jag år!! haha grattis till mig!! Åker till Uppsala med mamma och shoppar lite.. Kalle har iaf beställt min present en ONE PIECE dress!! Överlycklig!! Ojjj va jag ska myyysa runt här hemma i den när den kommer:)
Ne, nu ska jag zumba lite, tänker vägra promenera i snön...





mitt älskade växthus som jag måste fixa till i sommar!


Peace and love!

Mix Megapol

För några inlägg sen skrev jag att jag hade gjort en hemlis, tyvärr blev den ju inte så där jätttehemlig då jag var tvungen att berätta för mamma. Jag hade nämligen nominerat henne och Ewa till Mix Megapols tjejplan, men eftersom min mamma (precis som jag) aldrig svarar på dolt nummer så var jag tvungen att säga att hon måste svara i telefonen om någon skulle ringa + att hon hade fått ett mail där det stod att ho var med i tävlingen, kul! Nytt för i år som jag totalt missade var att de inte ringer upp utan att man måste lyssna på radion typ HELA tiden för att de säger ett namn sen har denne 5 minuter på sig att ringa in. Så, ja hon och Ewa kom inte med men mamma har varit utomlands ändå (vilket jag inte visste att hon skulle när jag nominerade henne) å nu är hon hemkommen å jättebrun.
Här var min motivering, tycker de borde ha vunnit;)

Hejsan!
Jag vet att man egentligen bara får nominera en person men jag skulle såå gärna vilja nominera två, nämligen mina "mammor". Dessa två har hängt ihop hela livet trots att Ewa flyttade med sin familj ner till Göteborg för ca 25 år sedan. De pratar med varandra varje dag i telefonen och försöker även att ses trots de långa avståndet på ca 50 mil. Vad jag vet har de aldrig varit iväg på någon resa tillsammans, det tar de sig inte råd till utan lägger all sin tid och energi på oss barn istället, trots att de kan må uruselt. Den senaste tiden har deras liv kantras av problem, allt från trassliga förhållanden till omplaceringar på jobbfronten. Trots detta så fortsätter de kämpa och ser alltid positivt på framtiden. Dessa underbara ladies förtjänar verkligen en resa bort från alla "måsten" och istället bara få vara och må bra med andra trevliga tjejer! jag hoppas verkligen de kommer med, jag älskar dem så innerligt...

My darling...

har fått ett nytt jobb!! Äntligen har han fått ett jobb som han trivs och verkligen vill jobba med. Först så har han nästan fått jobb som projektledare (väntar bara på pengar för att starta upp projektet) på nya hälsohuset som ska byggas/utvecklas i Tierp. Det ska bli ett hus för ungdomar där ALLT ska finnas under samma tak om jag förstått det hela rätt. Så igår var han på möte med unga KRIS som ville vara med och hjälpa till. Sen så har han fått jobb på aspenskolan som elevcoach?? Tror jag det hette/heter nu för tiden, så nu jobbar han alltså på Aspen 5 dagar i veckan:) Ibland krävs det nån med mkt erfarenhet som kan lyssna och förstå:)
Love you my darling...

Lite bilder från vår korvgrillning igår:)



Nu blir det lite ZUUUUMBA!!

Peace and Love

Äntligen...

så börjar snön försvinna!! Jippi!! Jag och Oliwer började att skotta av altanen i förra veckan så nu är den nästan helt snöfri!!
Min hälsovecka gick iaf väldigt bra förutom att magen vart bättre men absolut inte bra. Har nu köpt ett kosttillskott som Hanna rekommenderat som jag ska prova tänkte jag. Men fortsätter ändå med bättre kost och motion för den här kroppen ska ju orka hänga med ett tag är det tänkt:) Mkt piggare blev jag oxå:)
Sitter och väntar på Kalle och J för sen ska här ut och grillas korv!
Hej så länge!


Alwin 4 månader

Jupp idag blir vår lilla prins 4 månader!! Usch så fort tiden går, å igår så VÄNDE sig Alwin från rygg till mage för första gången:) Han har varit på gång ett tag men igår lossnade det, han såg för himla rolig ut där han låg och snurra på golvet och såg lite små chockad ut när han först kom upp på magen och sen rullade över på rygg igen:) Men sen tyckte han det var kul för han rullade på å log med hela ansiktet. Han jollrar även mkt mer nu och är vaken längre stunder på dagen.

I torsdags fick Alwin premiär åka tåg till Uppsala för första gången:) Hanna har fyllt år så då samlades vi på en sushi restaurang för massa god sushi och massa girltalk:) Sen igår så fick jag för mig att vi skulle åka tåg (i det härliga vårvädret som det var på förmiddagen) till syrran för Kalle hade snott bilen. När jag precis klätt på barnen så kom självklart en jävla snöstorm fy fan säger jag bara, så jävla onödigt!!! Aja vi åkte tåget iaf och träffade syster å barn å gick å tog en fika på badet mycket mysigt:) Sen fick Kalle hämta upp Oliwer och jag och Alwin fick ta tåget hem igen (bilstolen stod kvar hemma i hallen).

 Våran pulkabacke!

Hälsoveckan inledd:)

Så var vi igång, eller vi började i måndags men har inte funnits någon tid att skriva nått om det... Syftet med veckan är för min del att se hur min annars så krångliga mage reagerar när jag utesluter viss sorts mat. Går jag dessutom ner nått kilo så är ju det inte heller så dumt men jag äger ingen våg så nån sån koll har jag faktiskt inte..
Började i måndags morse med att dricka ett hälso te (enligt min mamma) som heter Iperoxo bark te. Iperoxo betyder: bra mot allt. Trädet växer i Brasilien och används i helande syfte. Här kan ni läsa mer om det: www.kani.se
Köpte även ett hälsobröd ute på laxön där jag tränar som är sååå gott har aldrig ätit godare bröd. Så frukosten bestod av: två skivor hälsobröd med pyttelite smör + en kopp hälsoTe. (detta blev frukost både mån, tis,ons)
Måndag:
Lunch:  blev en sallad från hemköp innehållande: sallad, tonfisk, crabfish, nötter, ananas, räkor. Ingen dressing.
Mellis: ingen
Middag: kyckling, blandsalladspåse,tomat,advokado, nötter. efterätt: melon
Kvällis: HälsoTe + två hälsomackor
Tisdag:
Lunch: blandsallad,tomat,lax
mellis: banan
Middag: scampi,sallad, tomat, advokado, nötter
kvällis: te + två hälsomackor
Onsdag:
lunch: vitkål+morotsallad med en vinägerdressing+ bönor+ lite kycklingbitar
mellis:banan

Så ser alltså veckan ut hittills.. å det går riktigt bra, bara under dessa dagar så känns magen mkt bättre... har även tagit 45minuters promenader tisdag och onsdag:)
 MUMS!! (fast nu utan keso då):)
Peace and love

Magproblem....

Usch ja, min mage är heelt ur balans eller rättare sagt tarmarna skulle jag tro. Min mage har ju alltid varit ett STORT problem för mig med uppsväldhet, gaser, öm och bara värk emellanåt. Första gången jag på riktigt började göra något åt problemet var sista terminen på gymnasiet då jag slutade äta kött. Tyckte magen fungerade bättre så har fortsatt att inte äta det. Tyvärr så har ju problemen kvarstått och nu blivit än värre tycker jag. Har även provat aloevera och tyckte även det hjälpte tills jag -05?-06? fick två stora gallanfall och blev tvungen och operera bort gallan. Låg inne på sjukhus under ett av anfallen i 4 dygn så passade då på att sluta röka:) (tills första tentan kom, började igen då men slutade när jag blev gravid med Oliwer nov-06 och har hållt upp sen dess förutom nån enstaka gång på fest).
Fick även en knöl i bröstet i början av -06 som jag opererade bort kan fortfarande ibland tänka på hur det kändes när de brände bort trådarna runt knölen, inte för att det kändes men själva bränningen lät som elektriska stötar.. Hur som helst så bestämde jag mig på nytt att gå och kolla upp magen då det blev prat om att skaffa barn (efter några års snedtrampning så ville jag ju liksom ha kroppen i något så när skick innan det var dags för ett litet liv att flytta in i oredan som jag orsakat)..... Tog massa prover men de enda som de kunde konstatera var att jag förmodligen led av en tarmsjukdom kallad IBS att min tarm inte orkar jobba lika mycket som en vanlig.. typ.. så fick gå till en dietist som babblade om kost och att jag skulle göra scheman för att se vad jag kunde äta och inte.. in my as att jag orkade göra det.. Sen har allt bara rullat på Oliwer kom och nu även Alwin men mina magproblem kvarstår tyckte med Oliwer att amningen hjälpte lite grann men inte denna gången så nu tänker jag på nytt försöka komma till rätta med min mage. Ska börja nästa vecka tänkte jag med en renande detox kur. Lite som GI fast man plockar även bort alla mjölkprodukter (som jag oxå tror är en stor bov i mitt liv). Kan ju inte fasta helt eftersom jag fortfarande ammar och sen älskar jag mat så det funkar liksom inte:) Men jag hoppas på att detta ska funka, har även fått med Kalle som ville prova detta i en vecka och se hur kroppen reagerar. Vill ju kunna unna mig saker ibland så hoppas att det kommer komma nån bra tablett så man kan äta nått gott nångång utan att känna sig uppblåst och jätteuppsväld!

Peace and love
återkommer om hur jag ska lägga upp min renande vecka:)

Zumba!

Igår var jag på mitt första ledarledda pass Zumba å det var gryyymt kul!! Jag har ju köpt en DVD förrut men här hemma tar jag mig aldrig för utan jag måste komma iväg hemifrån för att det ska bli nått... Kan ju lova att det var väldigt skönt att få komma iväg och vara bara jag för engångs skull annars är ju alltid minst ett av barnen alltid med mig. Det är en grundkurs på 7 gånger så 7 söndagar ska jag alltså Zumba nu då å kan ju lova att jag har ont både här och där idag.. men det är ju det som är så skönt då vet man ju att det tar:)

Vad gäller Alwin så har han sovit i korgen bredvid min säng i en HEL vecka nu!!! Första nätterna vaknade han lite smått men var bara och stoppa i nappen så somnade han om. Sen fick jag en bok på bvc om barnets sömn och där stod att om man lär barnet somna utan nappen så kommer barnet inte vakna på natten och behöva ha nappen utan kan somna om ändå. Hm, tänkte jag klart jag måste prova det! Så, ammade Alwin som vanligt i vår säng, när det sedan var dags att lyfta över honom i vår säng så hade han redan somnat så struntade i nappen men då vaknade han i korgen men jag satte inte i nappen i munnen. Hörde att han typ låg och böka runt lite gjorde lite ljud men grinade absolut inte så lät han va och till slut hörde jag hans sovande andetag! Duktiga, duktiga unge!! Sen sov han heeeela natten!! Hörde han en gång men gav han inte nappen och han somnade om utan att gråta! Det stod även i boken att små barn har fler typ sovkurvor tror jag det var än vad vi har och att de nästan vaknar men att man då ska låta de vara så att de inte vaknar helt. A, det har funkat här iaf... Mitt mål är ju att han så småningom ska sova i samma rum som Oliwer i sin spjälsäng, hanskulle säkert klara det redan nu, men då är det jag som inte kommer kunna sova. Jupps, jag har fortfarande lite nojja på andningen blir galen om jag inte hör han andas på natten så det får vänta tills jag är redå. Tycker det är bra att jag iaf lyckats att han sover i egen säng bredvid min, stort steg för mamman!! Oliwer sov ju i egen säng redan från början eftersom han låg med övervakning första dygnen på neonatal så fortsatte det hemma sen oxå. Så han sov ju i eget rum redan vid 3 månader, men han har även andas väldigt högt så jag hörde honom från hans rum in till oss på nätterna.

Aja slutbabblat om det, nu ska jag gå å leka med mina prinsar, alla tre, Kalle är hemma han med idag.. han har tydligen fått en spricka i revbenet.. Går så om man ska försöka hänga med och träna kickboxning med ungdomar;)

Peace and Love!

Dop planer!

Hm, ja det här med dop... Jag har ju velat hela tiden att Alwin ska döpas, varför inte liksom.. Oliwer är döpt och vi är gifta, men Kalle vill absolut inte. Han tror inte på gud (han har t.o.m gått ur kyrkan) och det gör väl inte jag heller men jag tycker kyrkor är väldigt vackra.. Iaf så har vi nog nu lyckats kompromissa med att ha ett vår/sommar dop här hemma i slutet på Maj början på Juni då alla blommor och buskar börjar blomma. Det kan nog bli riktigt bra, måste bara hitta en präst, någonting att döpa honom i, för vatten har vi:) Japp vi har sparat Oliwers dopvatten (ligger i frysen nere) som är hämtat uppe från Matmar i Norrland? där Kalles släkt finns...  vi har våra egna seder skulle man kunna säga:)

Härliga dag!

Soool och massa plusgrader me like!! Igår skottade jag och Oliwer bort lite snö från altanen vill ju att det ska smälta bort så fort som möjligt nu så vi hjälpte det lite på traven:)
Hade storstädning här hemma igår får sån energi när solen lyser.. Idag på morgonen så har jag gjort en liten hemlis iiiiiiiihhhi jag hoppas verkligen att det går vägen:) mer än så säger jag inte just nu men tids nog får ni veta, hoppas hoppas!!
Nä nu ska prinsen ha mat sen om en stund ska vi hämta Oliwer och sedan ska vi baka lite bröd som vi ska ha till laxsoppan ikväll, mums!


Nu jäklar!

Yes!
Nu ska jag försöka sätta igång med träningen igen! Började sååå bra för nån vecka sedan med att gå ut å gå men så blev det ju så himla kallt så då slutade jag. Men nu jäklar så ska jag försöka igen. Började idag med en promenad på 40 min och hoppas jag kan fortsätta med det imorgon och på torsdag oxå. Sen på söndag har jag anmält mig till Zumba, hoppas det är kul. Har en zumba dvd hemma men jag har så svårt att göra saker hemma, jag måste liksom komma hemifrån för att det aka bli nått, annars hittar jag bara på tusen andra saker att göra istället för att träna:) Saknar Gävle lite på så sätt där tränade jag ju afrodance på korpen och det var sååå sjukt kul och gav verkligen resultat. Jag hoppas att jag hittar nått sånt pass här i närheten oxå för då tränas verkligen hela kroppen och adrenalinet bara pumpar + att man blir glad, positiv upprymd långt efter passet.

Annnars så har min lille prins varit iväg och fått spruta (vaccination) blev lite ledsen men det gick ganska snabbt över men han var superöm i benen efteråt, stackarn:(
Han väger nu 5220g och är 58cm lång:)

Oliwer fick sova över hos mormor från söndag till måndag bara så där ändå och oj vad han hade haft kul:) Han ville absolut inte åka hem när jag kom och sa flera gånger: Jag vill ha min mormor!! Gullhjärtat <3 skönt, tycker jag att det fungerar så bra att lämna bort han. Hade varit jättejobbigt om han absolut inte ville vara där..
Nä dags att hänga lite tvätt och slänga i en ny!
Ha de så bra!
                                                                              


Peace and love

Becca min Becca!! Kan inte du skicka ditt nummer till min mail? Tänkte om vi kanske kunde ses nått i veckan? Typ Torsdag? [email protected] puss!!

RSS 2.0