Glömde ju..

att vi redan bokat lunch/middags stället oxå. Det kommmer att ske ute på Engeltofta.

 Här alltså.. Bild hämtad från: www.Engeltofta.se där det finns fler bilder och info...


Nu så...

är kyrkan bokad!!! Vi kommer att gifta oss den 27/6-09 jippi!!! Time to start planning:-) wiiihoo!!!

Var på utvecklingssamtal om Oliwer igår och det gick jättebra! Allt som har med mat och göra älskar han:-) Hihi

Supertack Linda för att du kunde ställa upp och vara barnvakt!!!
Nu dags att börja fokusera på nästa kurs!

Kyrka

Nu är det nästan klart med kyrka. Va ut och kollade på den idag och den kändes rätt, så imorgon ska jag ringa och boka.. Håll tummarna, men tror att det ska vara lugnt ska ju inte gifta oss förräns i Juni men ändå!!

 Här är bild på den!! Hittade bilden på: www.holmgrenbygg.se under projekt bomhus kyrka:-) där finns fler bilder om nån är intresserad typ min mamma:-)

Sjuk

Ja, jag har varit/är as förkyld å det är as tråkigt. Jag hann iaf skriva färdigt min rapport men orkade inte närvara i askolan för att få respons på den. Jag tänkte att det måste ju gå lika bra för läraren att ge responsen via mail och att jag skickar den till nån i klass via mail och får respons. Men det gick tydligen inte alls eftersom jag inte hört minsta lilla pip från min lärare, men som tur är så har jag ju min bästaste Linda som lovat och läsa den:-).
Oliwers farmor har också varit här från torsdag till fredag, och vi hade det mycketr trevligt förutom att jag var sjuk och mest var trött.
I helgen var vi ner till mamma en sväng men hon är ju i Götet så jag och Oliwer gick och hälsade på min nygamla vän Anna. Vi fika och hade trevligt medan barnen lekte. Sedan gick vi till mormor där vi tillbringade kvällen medan kalle var och spelade poker.
Igår hade jag en egen lugn dag hemma hos mamma, medan Kalle och Oliwer var iväg till fyrishov med Stefan och Amanda. Sen på kvällen åkte vi hem och spelade bingolotto, riktigt kul faktiskt förrutom att det höll på så länge så jag nästan somnade. Kalle vann 100 spänn men va ett nummer ifrån att vinna 4 kg guld å de hade ju suttit lite bättre:-) men men man ska va glad åt det lilla man får... 
Strax ska vi fara iväg och kolla på kyrkor, får se om vi hittar nån som faller oss i smaken...



 

Whisky in da house!!

Jupp, min mamma var ju här för nån dag sen och då hade hon med sig en flaska whisky som vi ska ge till Kalles pappa. Glömsk som jag är så hade jag totalt glömt bort att den där whiskyn stod på golvet i köket bakom en stol. Så igår när jag står och håller på och laga mat så hörs ett KRAS!! Min lille prins har hittat flaskan, lyft den ur påsen och tappat den på golvet.... FAN FAN FAN tänker jag medan jag lyfter upp en unge som är dränkt i whisky, som tur är har han kläder på sig och får på så sätt endas lite glassplitter på byxorna. För övrigt så är det inte så hemskt mkt glas men väldans massa whisky på mitt köksgolv!!! Det luktar för jävligt i mitt kök och om min lilleprins som bara skrattar och värkar tycka att det här är as roligt... han går till och med runt och suger på fingrarna och säger namnamnam, så då måste jag fort ta honom igen och gå och tvätta händerna på honom, denna gång med tvål!!!
Får av han kläderna som stinker värst, städar upp och dammsuger det värsta för att sedan sätta oss och äta medan maten fortfarande är varm. Efter maten är det bara till och börja vädra det stinker fortfarande apa i köket, skurar golvet minst fem gånger i går kväll och Oliwer fick duscha från topp till tå, vad är det man bruka säga??
Det ska börjas i tid eller................

 Oliwers nya punk frilla, med lite hjälp av dammsugaren:-)

Besök!!

Blev inget kyrkbesök igår,utan istället så fick vi besök utav våra fina vänner Anna,Stefan och Amanda:-) Väldans trevligt tycker jag. Amanda och Oliwer fann varandra lagom tills det var dags för dem att ta tåget hem.. så detta lär vi göra om!!

Idag kom mamma, syster och barn hit för att umgås med oss innnan mamma åker på en liten semester på 3 veckor, (är int ett dugg avundsjuk)!! Vi hade det jättetrevligt, de ville följa med å hämta Oliwer på hans dagis så vi möttes där, och han låg å sov , men blev helt till sig och visste inte hur mkt han skulle spexa för oss när vi kom. Sedan gick vi hem och fikade och lekte lite innan det vart dags för middag som mamma lagade i ordning såå skönt såå!! Efter det så ville alla barnen bada så de var bara att fylla badkaret och låta dem plaska..
Ojooj va roligt vi haft!! Oliwer var så trött nu så han orkade knappt dricka ur all vällning.

Imorgon är det råå plugg som gäller!!! Ska lämna Oliwer kl 9 sen är det rappportskrivande som gälller fram till 14, hoppas jag får ett sånt här bra skrivflöde imorgon så det mesta blir klart. Svärmor kommer ju på Onsdag och då vill ju inte jag sitta och skriva på nån skit rapport!!! Usch nä nu blir det soffläge ett tag, få se om Kalle ringer snart skulle jobba länge idag....

Hörs och syns! Kram så länge!!

Ps måste bara visa min snygga höstjacka jag köpt på Ellos!! Fick den för halvapriset eftersom jag hade en sån här rabattkupong typ...
Fiin va?


Uppdatering

Nu blir det långt mellan gångerna men det är för artt jag inte har haft tid, lust, ork. Pappa Kalle jobbade i Stockholm tre dagar och låg då borta. Tråkigt tyckte vi men som tur var så fick vi en natt gäst här iaf:-) Min kompis Linda kom över på kvällen och vi satt och prata rätt länge så bussarna slutade gå, så då fick hon sova över, skönt tycker jag som hatar och sova själv!! Har väl blivit lite bättre sen Oliwer kom men det är så tråkigt!! Sen är jag ju mörkrädd också å det gör ju inte saken bättre.
Jaja massa plugg har jag som vanligt oxå, ska försöka få ihop min rapport oxå här så småningom men det är liite svårt att plugga när man har barn hemma. Som tur är så är resultat delen och metod delen klar och den är viktigast just nu, ska redovisa den imorgon..puh...
Mamma har varit här och hälsat på oxå, väldans trevligt hade vi!!
Idag är det söndag funderar på att åka å kika på kyrkor idag, de borde ju va öppna eftersom det är söndag:-) Fast gudstjänsten hoppar vi...
Tror jag ska ringa om min brudklänning idag oxå och resonera lite med dem hur det tycker jag ska göra...
Japp det var väl det... Dags och göra lite nytta!!
Puss och Kram

Okej, men då kör vi!!

Vår lilla familj var ut till Engeltofta igår för att träffa en person och prata om ett eventuellt kommande bröllop. Vi hade väl tänkt att bara åka dit och få lite info om priser och så, men det hela slutade med att vi satt ett halvt kryss i almenackan:-) Så nu blir det till att kolla kyrkor i helgen, och börja planera på allvar.-) Har ju redan hittat min drömklänning, men lär ringa dit igen och höra om när jag bör komma och prova ut den , det lär ju ochså göras snart så jag vet om den passar eller ej, har bara sett den på bild en så länge. Har även hittat ev. tärnklänningar där , men lär ju också ringa och höra vad de kostar. Så nu blir det mkt planering framöver + plugg men det ska väl gå:-)

Jag och Oliwer var förresten på bibloteket idag. Oliwers första gång där och han blev helt till sig när vi kom in. Han skrattade högt och sa "titta" och pekade på böckerna. Sen gick han runt och skulle känna på dem. Mkt intressant!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det tv:n!!

Hörs igen!
Kram


Klart man ställer upp!!

Hittade detta inlägg på whatthefucks blogg och ställer självklart upp!

"Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger vi dig möjlighet att kommentera alla inlägg i vår blogg - dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet. Använd gärna våra bilder på din blogg och tipsa dina vänner om detta."

Här kommer min länkning till http://www.uppdragbarn.se/, om 5000 av er bloggare gör samma sak är vi uppe i 100 000 kr till Childhoods verksamhet redan idag. Kom igen nu!


Enkelt; Bara att kopiera och lägga ut!

För att vara säker på att dom hittar ditt inlägg snabbt så  pinga
här efter ni gjort inlägget... för säkerhetsskull ;)

Ha en bra dag allihopa!!
Kram

Tomtar och troll!!

Det bland annat roade vi oss med igår när hela familjen för en gångs skull var hemma samtidigt. Det finns ett museum och en tomte/troll verkstad vid Älvkarleö ( tror jag det var) jättefina tomtar/troll och ganska så intressant museum också. Jag har ett sådant troll som görs där som jag har fått utav min farmor, men som örat gått av på. Tur är att jag har en supermorfar som kan laga det mesta:-)
Vi var även och åt lunch på Gävlebro, snacka om att Oliwer blev fascinerad av bilarna som åkte under där!! Han skratta och sa "titta" flera gånger om.

I fredags var vi hem till min vän Josefin, alltid lika trevligt och träfffas! Efter det så var det tänkt att jag och Oliwer skulle ha gått och badat med syster och hennes familj men helt plötsligt under dagen så fick min lille prins feber ( 40,2 )!! Badet blev inställt så vi tillbringade kvällen hos min mormor istället:-).

Idag är det dags för mig att åka till min vfu ( praktikplats) och göra en fältstudie, ska bli mkt intressant. Jag ska ta reda på hur intresset för böcker bland barnen på förskolan är, men också vikten av hur man läser en bok för barnen. Sedan ska jag försöka (om det går) att se om det är någon skilllnad på flickor och pojkars sätt att se på själva boken som läses. Eftersom jag är ensam men min handledare kan det vara svårt att hinna uppfatta allt, men ska försöka få med så mkt som möjligt är det tänkt.
Nä dags och gå och läsa lite avhandling... ses snart igen.. förhoppningsvis...

   

Idol..

Jaa jag har suttit och kollat på Idol ikväll, men helt allvarligt vad är det för feel på folk? En del tycker man nästan lite synd om att ingen har talat om för dem att de verkligen suger!!!! Utan de måste förnedras i tvrutan inför massor utav människor. Sen finns det ju dom så tror det är så jävla bra och är as dåliga men som säger att juryn är sträng och kass och gud vet vad, inser de inte vilka jävla chans de skulle haft om det var bra? Jag tycker juryn verkar skit bra, med tanke på vilket bagage de har. Dessutom så skickar de vidare dem som är bra,  så vad är då problemet???

Jag säger bara: Go for it juryn!!!!

Go natt!!

Äntligen...

så har jag fått klippa mig!! Blev mkt nöjd med resultatet även fast jag fortfarande har lite längd kvar. Fick inte klippa riktigt kort för frissan då min mamma hade skvallrat lite om ett möjligt bröllop nästa år, så tyckte hon att det var bättre att ha lite längd kvar.  Hon har nu klippt det så att det ska underlätta för min bröllopsfrisyr, man ska tydligen vara ute i nästan ett halvår innan om man vill ha det gjort på salong, så det var ju tur att jag gick dit då.. Håret är nu uppklippt massor men har då som sagt lite längd kvar, och jaa jag kan ha håret utsläppt utan att det är i vägen, jätteskönt!!

Lägger ut en efterbild men vet inte om den blev så bra , kanske kommer fler senare...

Nu måste jag sätta igång och plugga, måste bestämma vad min rapport ska handla om, vad jag ska ut och observera.. vill helst få det klart idag så jag kan ut och fixa det nästa vercka för att sedan skriva ihop arbetet... Japp har lite å göra alltså ...
Hörs!


Före Efter 

Ett tag sen...

jag skrev nånting nu. Jag har faktiskt inte haft nån ork till att skriva,dessutom har Oliwer varit väldigt på datorn så det är jättesvårt att skriva när han är med. Nu duschar han med Kalle så då passa jag på. Vad har hänt här då? Inte så mkt faktiskt. Oliwers förmodade öroninflammation utvecklades aldrig till det som tur var. Han var sjuk bara den dagen sen har han varit hur pigg som helst.
Igår var vi till Ikea träffade Sanna ( måste få till en träff ) handlade en del saker både måsten och icke måsten:) Hittade en as snygg typ bokhylla som vi ska köpa sen när pengar finns...
Idag har det varit skola på em trodde vi började kl 12.30 så jag åkte dit efter jag lämnat av Oliwer så jag kom dit vid 11.10. Ínsåg då att att vi inte börjar förrän 13 så vid 11.20 hade jag redan ledsnat på att vänta( jag vet har inget tålamod alls) som tur var hade jag bilen så jag ringde Malin, åkte å tog en snabb fika hos henne istället:-) Mkt bättre än att vänta i skolan:)
Imorgon är det dags för min klippning åå va jag längtar!!!
Dags att lägga sig i soffan och slöa lite framför tv:n.

   Min son älskar böcker!!! Tycker de här bilderna passar så bra in nu, då vi läser en kurs som handlar om yngre barns läs och skriverövrande!!
  mitt lilla charmtroll:-)

Hälsocentralen

I natt blev det inte många timmars sömn. Oliwer vaknade typ hela natten och bara grät och rullade runt. Trodde från början att han drömde mardrömmar, men efter ett tag så började jag fundera på om det kanske kunde vara öronen. Försökte då dra lite försiktigt i örsnibbarna som jag hört man ska göra. Det ena örat gick det bra men det andra fick jag knappt nudda innan han skrek, och bara ville ta bort min hand. Ringde förskola och skickade mess till G om att jag inte kunde komma till skolan för att sedan ringa hälsocentralen. Fick tid på fm så vi klädde på oss och for iväg. Där fick vi träffa en läkare som konstaterade att Oliwer var röd i det örat som han inte ville jag skulle ta i, men ändå inte så pass mkt så det behövdes nån medicin med det samma. Men han skrev ändå ut ett recept utifall det skulle bli värre, så kunde vi bara hämta ut pencilinet på apoteket. Han frågade även om Oliwer hade haft öroninflammation tidigare och jag sa ja, och sa att han även då ätit kåvepenin men kräktes av detta. Därför undrade jag denna gången om han kunde få smaksatt. Läkaren påstod då att det inte finns kåvepenin med smak, men jag fortsatte envisas med att det visst finns så till slut slog han upp det lite smått irriterad, och det fanns. Då började han kolla tilllbaka i Oliwers papper om hans förra öroninflammation och sa att han inte alls hade fått kåvepenin utan molipect!! Hallå, mollipect är hostmedicin som han fick mot hostan!!! Jag påpekade också samtidigt att vi varit på en annan hälsocentral, eftersom denna var stängd , då det var helg. Till slut så fick vi iaf gå och ta en sänka, för att se om han hade nån infektion i kroppen. Den tanten var inte heller alltför glad. Det första hon sa när vi kom in var " Nu kommer du snart bli ledsen, ser att du blivit stucken förrut, du kanske har några hemska minnen härifrån". Jag kunde då inte låta bli att säga att Oliwer inte hade sagt ett ljud sist vi varit där och att han faktiskt inte hade brytt sig så värst mkt. ( Han brydde sig inte nu heller ) Tror hon blev lite sur över att han inte blev lite ledsen för hon satte plåstret på andra sidan av där hon stuckit honom, och frågade lite surt om jag ville ha ett nytt men jag sa att det gick bra. Sen sa hon åt oss att vänta i väntrummet, "jaha" sa jag då, "visade sänkan på nånting" ? " Det är inte färdigt ännu, så gå ut och sätt dig i väntrummet så får du resultatet av din doktor". Så det vara bara att gå ut och sätta sig och vänta ( i 30 min ) sen kom läkaren för att ropa in en annan patient, men då frågade jag efter provsvaret. "har du inte fått det"  säger han då..
Det visade ingenting så det var bara att pallra sig hem igen, och nu så ska vi alltså avkta och se om det blir värre om några dagar.....
Wish me luck...


Usch vilket väder...

det är idag!! Men ganska bra ochså för jag lär sitta inne och plugga halva dan, tills jag ska hämta Oliwer. Igår var han och Kalle och badade på fjärranhöjder. Han hade tyckt att det var helt galet kul. Det fanns en ruschkana där som han hade åkt i hela tiden, under vattnet  hamna han men hade kommit upp igen och bara skratta!! Vilken unge!! Själv så skulle jag vara hemma och plugga , men det blev ju typ nada gjort. Jag har aldrig varit där men nu vill jag oxå åka dit, kanske till helgen?

Jag funderar på om jag ska klippa av mig håret när jag ska till frissan på tisdag. Inte allt så det blir jättekort, men en bit, typ lite ovanför axeln. Jag har ju mitt hår iallafall aldrig utsläppt, utan alltid i tofs. Börjar bli trött på att det liksom inte går att göra något med det. Det bara hänger och är tråkigt. Vi funderar på om vi ska ta och gifta oss nästa år och då vill jag ju typ ha långt hår som går att sätta upp, men samtidigt så finns det ju löshår som jag antar att de iaf måste använda. Mitt hår växer ganska snabbt oxå så det hinner kanske växa ut.
Vad tycker ni? Slänger in en bild på hur håret ser ut, det andra kan ni ju försöka blunda över..
 
Dags att plugga..

RSS 2.0