Baka baka liten kaka...

Igår när jag och Oliwer kom hem från våra förskolor så hade jag lovat honom att vi skulle baka. Det blev en banan sockerkaka supergod blev den! Mycket saftigare än vad en vanlig sockerkaka blir och den var även supergod och fortfarnade lika saftig idag. Sedan var det bara att slänga sigi dusche för att seda sticka iväg på möte på jobbet... Ont som sjutton hade jag igår också, vet inte om det är för att jag eller rättare sagt bebis är inne i en växa period nu för det spänner och trycker heller tiden och känns som om den ska komma ut rakt genom magen. Sparkar massor och rör sig hela tiden. Kommer inte ihåg att Oliwer var så här livlig men jag kan ju ha förträngt det....
En dag kvar oxå innan jag åker till Ullared ska bli sååå kul!!! Fredag morgon sticker jag och Malin tidigt ner till Jönköping och Linda för att sedan på lördag åka och shoppa loss på Ullared:-) LÄngtar!!!

Här kommer receptet på kakan:)
2 st ägg
2 dl strösocker
80 gram smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 st mogna bananer, ca 300 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1,5 liters form.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Smält smöret. Mosa bananerna. Blanda ihop alla torra ingredienser.
  4. Blanda ner alltsammans i äggsmeten. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-45 minuter.

Receptet har jag knyckt på www.kokaihop.se

Peace and Love


Min lilla prins...

har sovit utan blöja 3 nätter nu och klarat det galant!!! Det började med att vi hade glömt att köpa blöjor och frågade då Oliwer om han kunde tänka sig att prova sova utan blöja. Till en början var han lite skeptisk mot detta och sa att han nog helst ville ha en blöja, men efter att vi letat överallt i hela lägenheten utan att finna en blöja så gick han med på att sova utan. Så det vara bara att bädda sängen med madrasskydd och annat plastskydd för natten och poängterade för honom att det absolut inte gjorde nåot om han skulle kissa i sängen men om han blev kissnödig på natten så skulle han gå upp och kissa, antingen själv eller väcka oss och det gick han med på. Jag och Kalle gick och la oss och sa typ att jaja, vi får väl se hur länge vi får sova innan det är dags och byta sängkläder, men ack så fel vi hade! Ungen sov hela natten utan att gå upp och kissa så på morgonen när Kalle skulle åka och jobba vaknade Oliwer till och gick då å kissa med pappa på toaletten hur jäkla duktig som helst!!! Sen har vi såklart fortsatt med detta och ja, än så länge har både hans och våran säng varit torr!!! Heeelt otroligt tycker jag!

Just nu sitter han i soffan och kollar på sin favvo film, cars så klart!! Han har haft ett lite uppehåll med den filmen men nu är det den som gäller igen... han börjar för övrigt bli väldigt förkyld är jag rädd, så vi får väl se om det blir nå jobb och förskola imorgon... Jag jobbar bara tre och en halv timme imorgon så kan ju hoppas han klarar morgondagen känns tungt att behöva vabba för tre timmar... men men är han sjuk så är han men just nu är han pigg men som sagt väldigt täppt i näsan... Nä nu ska jag oxå lägga mig och slö titta på blixten Mcqueen innan det är dags för Oliwer och sova och jag får fortsätta tv tittandet med Idol:)
Bebis mår oxå bra lever om som bara den i magen och på måndag går vi in i vecka 29?! Ihhh det närmar sig verkligen nu, Oliwer kom ju i v.33 å dit är det inte långt men kan ju hoppas detta barn stannar till v.35 iaf sen känns det luuuugnt!!

Peace and Love

Endast två veckor kvar....

sen bär det av på roadtripp för Malin å mig ner till vår käre vän Linda i Jönköping!!! Åhh va jag längtar!! Vi kommer ju även besöka Ullared så nu får vi verkligen hoppas att det finns allt som jag vill ha, b.la gardintyger, kläder till barnen, julklappar, inredningsdetaljer till huset med mera. Men mest av allt ser jag ju framemot att träffa mina underbara vänner igen!! Tycker att det är superkul att vi lyckats hålla kontakten trots alla avstånd hit å dit, även om det inte är ofta så träffas vi iaf åtminstone en gång om året vilket är super!!!

Snart ses vi!!

Peace and love

Lite magbilder

Här kommer lite magbilder!!!

V.15
V.20

V.25

Är nu i vecka 27 så det går framåt:) Ska till BM imorgon och sen på måndag ska jag iväg och göra nytt Ul oxå spännande!

Måste ju oxå berätta vad min lilla prins sa här för några veckor sedan. Han har nämligen börjat svära! Han sa iaf sy san = fy fan då jag sa att så får man inte säga det är ett fult ord. Oliwer säger då " pappa säger så" jag säger "pappa får inte heller säga så" Varpå Oliwer blir tyst en stund men sen säger han " mamma, får jag säga AIK då"?? hahha gullunge!! Ja, som sagt det har varit en del diskussioner här hemma om vad man får säga och inte t.e.x så säger han numera fy fabian för så säger minsann Pippi! Även jäklar är ett annat populärt ord men jag tycker ändå att de orden känns bättre att säga än fy fan och jävlar eller vad tycker ni??

Peace and Love!!!




Våran nya vagn!!

Åhhh måste ju visa lite bilder på våran nya fina vagn!! Jag ä kär i den!! Lätt,smidig å billig kan inte bli bättre!!! Var ju bara tvungen å köpa ny skötväska oxå, blev en som jag gått och sukta efter mkt länge, väldigt dyyyyr, men sååå värt det!!! Jag älskar den oxå!!!

åkpåsen!!skötväskan!!

Så det var lite bilder!!

Peace and love!

Lite nya saker till mitt/vårt kommande hem!!

Gud vad det kliar i shoppingfingrarna nu efter vårt husköp!! Ska ju ner till Ullared den 1 oktober så där kommer det shoppas kan jag lova och därför så försöker jag att hålla mig tills jag vart där men det är fasiken inte lätt. Idag har jag suttit och jämfört priser på bl.a badrumsinredning finns ju så mkt snyggt men vet på ett ungefär vad jag vill ha. Jag är ju inte direkt noga med märken och så där heller utan hittar jag nått snyggt som är väldigt dyrt så försöker jag hitta liknande produkt nånannstans fast då mycket mycket billigare och , ja oftast så finns det faktiskt.
Två saker har jag ju nu lyckats inhandla innan min Ullareds resa först en supersnygg spegel från Rusta. Denna är det tänkt att jag ska ha över en vit lite sliten skänk (som står hemma hos min mamma) inne i vårt matsalsrum. Där ska jag även ha ett vitt stort slitet bord med vita stolar till. Bordet kommer ev. från min mormors sommarstuga, får se hur det är med stolar annars tänkte jag att det kanske finns på nån auktion. Mycket vitt blir det men sen har jag ju tänkt att "piffa" upp det hela med färger på b.la dukar, gardiner + andra inredningsdetaljer som är utbyttbara.
Den andra saken jag har köpt är en väggklocka till ev. köket eller matsalen inte bestämt detta ännu men tyckte klockan var sååå fin så jag budade på den på tradera och vann!
Japp det var de sakerna, vill bara flytta nu å få fixa och inreda massor!! Oj va skoj det ska bli!!


RSS 2.0