Fru Dahlqvist!

Japp nu är jag fru Dahlqvist och det är väl på tiden att berätta om vårat bröllop. Dagen innan bröllopet (Oliwers födelsedag) så kom Kalles syster, barn+bror och sambo upp på kvällen för att bo över här under bröllopet. Kalles bror fredrick är frisör, så ca 9.30 på bröllopsdagen satte han igång med att fixa mitt hår. Kl. 11 så skulle min sminkös komma och då även mamma, martina, och två av mina tärnor Josefin och Madeleine. Mamma med sällskap kom då och började hjälpa till med div. saker. Oliwer skulle bla. ha mat och sova. Min sminkös blev ca 30 min sen p.g.a att kedjan hade hoppat av på hennes cykel + att hon kört vilse, jag hade såklart massa panik då men eftersom vi gjort en provmake innan så gick allt mkt smidigt och jag var färdigsminkad efter 30 min och kunde då påbörja påklädnad. Efter det fick Fredrick göra färdigt håruppsättningen och hann mer eller mindre pricis bli klar innan det var dags att åka till kyrkan. Syster och hennes barn hade oxå hunnit komma upp nu så jag och alla tärnorna fick åka med i Günters stora bil till kyrkan.

Vi kom fram till kyrkan vid 13.25 och vigseln började 13.30 så vi hann precis tur att det var jag som var sen!hihi! Celine Dions låt "Power of Love" satte igång och vi svepte in över golvet, tärnorna först och sedan jag och min pappa, då jag och Kalle bestämt oss för att han inte skulle se mig förräns inne i kyrkan. Många tårar fälldes inne i kyrkan, Kalle hade skrivit eget löfte till mig och jag överraskade honom och alla gäster med en sång "Du är allt" av Sonja Aldèn. Utgångs låt var: "from this moment on" med Shania Twain. Utanför kyrkan blev det fotografering och massa kramar för att sedan åka vidare, gästerna till Engeltofta och jag och Kalle till en båt plats för att åka båt fram till Engeltofta, dert var verkligen supermysigt och helt underbart denna varma dag. Framme vid Engeltofta togs vi emot på bryggan av de väntade gästerna för att sedan gå upp och fotografera lite igen och sedan inta fördrinken och lite mingel. Sedan var det dags att bege sig in och inta den utsökta middagen som väntade. En tvårättersmiddag med bröllopstårta som efterrätt. Middagen bestod av Kalvfilè och för de som inte äter kött (me) så blev det en utsökt fisk tallrik med räkor. Under middagen hölls även ett antal tal som berörde en massor. Efter det körde jag och Kalle våran egna komponerade bröllopsdans som för övrigt går att se på youtube redan:) Får se om jag lyckas lägga in den här http://www.youtube.com/watch?v=k5-dxsd2mLc Kvällen fortsatte med massa prat och dans för att sedan avslutas nere vid stranden där jag och Kalle sände upp tre stycken risballonger. En för Kalle, en för mig, och en för en mycket god vän till Kalles familj som tyvärr var tvungen och lämna detta jordeliv alldeles för tidigt bara en vecka innan:( 
Efter denna ceremoni åkte vi till högbobruk SPA hotell för att sova och sedan koppla av dagen efter med en helt underbar massage. Vi hade alltså en helt fantastisk och sagolik dag som kommer att minnas hela livet, vi kunde inte fått det bättre! Även en massa tack för alla presenter vi fick av alla gäster helt galet mycket, och även tack för att ni var där och gjorde dagen speciell tillsammans med oss!
Tyvärr har jag inte alltför många bilder ännu då vi hade egen fotograf och filmare denna dag, men min kompis Linda har knäpppt några kort som jag kan visa + att Martina knäppt lite kort vid tillfixningen här hemma som ni kan få ta del av så länge... Men ajg lovar och visa bilderna från fotografen för de var helt otroligt fina! Kram på er så länge!

Namn påsar som vi gjorde på torsdag natt!

sminketmin söta tärna Madde!
hjälp med underkläderna:)
Oliwer och mamma
taadaaa!!

 så det var lite bilder så länge! Fler kommer alltså så småningom när vi fått dem från fotografen!
Kram

Idag....



FYLLER VÅRAN LILLA PRINS 2 ÅR!!!!!!!!!!! GRATTIS MIN ÄLSKLING!!!

Han fick öppna paket nu på morgonen och i det ena låg en traktor som han gått omkring med sen dess:-)Senare idag kommer Kalles syster med barn, bror+sambo, mamma och bonus pappa upp de ska bo över här under bröllopet, eller kalles mamma och Hans ska bo på Engeltofta men de andra sover här.
Vi får se om jag hinner uppdatera nå mer idag, men tror inte det utan nästa gång ni hör från mig så är jag förhoppningsvis gift;)
Kram på er så länge!
                                                                           


Bilder

Här kommer lite bilder från midsommar och räkbåten...

Räkbåten







Midsommar


Midsommar

Dagen innan midsommar så fyllde min morfar 75 år, detta firades med en tur på fyrisån ombord på båt, räkbåt. Japp fick äta räkbuffè + att eftersom det var midsommar helgen så hade de även dukat upp med lax, potatis,sallad och bröd. Detta fick man äta hur mkt man ville av, mums! Var tillbaka i Uppsala strax efter 22 så då åkte vi hem å sov hos mamma.
På midsommarafton åkte vi traktor med Oliwer ner till IP och dansade lite runt midsommarstången för att sedan åka hem till Anna, Stefan och Amanda och käka mat. Anna hade gjort en jättegod kycklingrätt, gubbröra och färskpotatis sååå fruktansvärt gott mmmmm. Till efterrätt blev det jordgubbar med glass och ost och kex mums! Vi åkte sedan hem på kvällen och bara tog det lugnt framför tv:n. Midsommardagen spenderades hemma, med bara lugn och ro och lite städ, blev även en film sedan på kvällen.
Igår var vi iväg och shoppade lite presenter till Oliwer som fyller år på fredag blev b.la en pool som han har badat i idag:) Annars så har vi fixat massa saker idag till bröllopet så det känns bra, ska ta tag i och göra bordsplaceringsskylten imorgon tror jag för sedan är det fullt i kalendern de resterande dagarna, skulle vara bra om jag hann putsa fönsterna oxå.
Jajja, liten uppdate... bilder kommer inom kort!
Må VÄL!
Puss å Kram


Östhammar

Helgen spendrades i Östhammar med Linda och Malin, hemma hos malin. Jag kom dit på em efter att jag hade lämnat Oliwer hos syster och Kalle hade sin svensexa. Vi gjorde oss iordning och drog till Öregrund. Där bjöd de mig på en helt underbar middag på ett ställe som hette köket. Blev kvar där några timmar med lite prat och dricka för att sedan fortsätta till hummelgrund som låg någon gata bort för fortsatt party. Massa dans och massa folk, hur kul som helst!! Till slut trängde vi in oss massa folk i en bil och drog på efterfest i Östhammar, fast där höll jag mig till vatten då jag skulle upp och köra hem dagen efter ( moget va??) Vi fick sedan för oss att traska hem till malin si så där halv fem på morgonen, i spöregn, försökte ringa taxi men gav upp efter en halvtimma i kö. Malin påstod att hon bodde ganska nära, men på någevis så lyckades vi vilsa bort oss så vår promenad tog en timme med lite omvägar på b.la en camping men tilll slut så kom vi hem iaf ahahaha. Vi hade en helt underbar kväll som jag gärna gör om, fast om några år.... Jag har nämligen kommit underfund med att min kropp inte är gjord för alkohol längre, för det vraket till vad som ska kallas människa som jag blir dagen efter är INTE kul... Men nu har jag haft två helt underbart roliga helger som jag kommer leva länge på så nu får det gärna dröja några år igen!!!


Sommarkurs!

Första dagen på sommarkursen idag å den gick väl bra. Fast jag hade inte förväntat mig att det skulle vara sååå mkt folk på den. 100 pers + att han sa att det stod 60 i kö till denna kurs:=0 Hur f.n jag blev antagen är ju ett mirakel, men antar att det är fler än jag som behöver pengar...
Annars i veckan så är det dag två sommarkurs imorgon, torsdag åker vi ner till mamma, fredag slutar kusinen nian, lördag  - söndag tillbringar jag  i ÖSTHAMMAR tillsammans med MALIN och LINDA!!! Ska bli superskoj och jag ser verkligen framemot det:) Linda var jag ju ner å hälsa på i Jönköping men Malin har jag inte sett sen i December tror jag och det är ju då ett halv år sedan, fy va tiden springer iväg!!!
Å nu lär jag springa å hjälpa Karl med vår nya hylla!!
See you!!
Puss Å kram

Helg!

Helgen har vi spenderat hos syster. Idag blev det även en sväng till pappsen. Nu blir det film med morötter och dipp kan kanske slinka ner ett chips oxå men måste ju försöka hålla mig då jag faktiskt snart ska stå brud, vore ju lite förarligt om jag inte skulle komma i klänningen på min stora dag! Men lite så här på helgen tycker jag faktiskt att jag kan fuska lite, tror inte det gör nått...
Veckan som gått då, ja hmm kursavslut i specialpedagogiken gick bra på opponeringen,inte så mycket ändringar alls faktiskt, så vi blev så nöjda så!! Vi funderar även på att "bygga ut" denna uppsats nästa termin till en c-uppsats känns som om vi har lite av jobbet redan klart då + att vi verkligen tyckte om att skriva denna uppsats. We are a good team. Vi har även en del planer redan nu på hur vi skulle kunna utveckla den, så det känns superskönt att från inte ha någon idè alls till att ha relativt bra grund inför hösten.
På bröllopsfronten så är det typ fullspäckat schema nästa vecka, måste bli klar med festprogram och i detta då bordsplaceringen. Har även två dagar sommarkurs, en provmakeup + en del andra saker... efter den veckan kommer midsommarveckan och sedan är det bara en vecka kvar!! GAHHH!!! STRESS PANIK eller vad!! ÄHhh va fan det är lugnt, kommer gå hur bra som helst det här, ehe???

Puss å kram


Möhippa!!!

I helgen åkte jag ner till min mamma helt ovetandes om vad som skulle hända. Jag åkte dit i tron om att jag skulle få gå runt på Örbyhusdagen tillsammans med min son å sambo, för att sedan antingen åka hem och se finalen av Robinson eller att få gå ner på den årliga IP festen. Tji fick jag!!! När jag som bäst sitter å käkar pizza så kommer min syster och tre av mina vänner in där med en brudslöja i högsta hugg. Så då var det bara att säga Bye Bye till sonen och sambon och alla mina övriga saker och lägga allt i deras händer kan tala om att det var en aning creepy. Fick ta ett varv på Örbyhus och prata med div. folk för att sedan gå ner till stationen å sätta oss på tåget.

På tåget blev jag överraskad igen då jag såg ytterligare 4 av mina vänner. Fick där ett provrör med okänt innehåll som de bad mig dricka, vilket jag till slut gjorde efter viss övertalning. Väl framme i Uppsala anslöt två stycken till och vi slussades in i Taxi. Den tog oss till en go kart hall, väl inne i hallen så insåg jag att vi inte skulle köra go kart vilket var en liten lättnad faktiskt, utan vi skulle köra femkamp som innehöll: sumobrottning, pilbåge, pistolskytte, rodeotjur och en som jag inte vet vad det heter, men man står på typ en grej som åker framåt om du lutar dig framåt, sidan om du lutar dig åt sidan osv. Hela femkampen vanns utav Lina, grattis igen!! Efter det så åkte vi taxi ner på stan där det blev dags för mig att utföra mina uppdrag. Första uppdraget som jag fick var att jag skulle klippa så många tvättanvisningslappar i killars kalsonger under 20 min. HAha så jävla skoj, vissa killar hade inte lappen kvar, eller så var den ihopsydd, vissa ville spara den för det ville veta hur de skulle tvättas?? och vissa hade inga kallingar!! Men de flesta var villiga att ställa upp.

Efter det uppdraget så var det dags för nästa(behöver jag ens säga att jag typ drack hela tiden!!!) där hade de gjort i ordning en planka å skrivet tröskel på. Det gick ut på att jag skulle leta upp tre killar som var för sig skulle bära mig över tröskeln. Inte sååå svårt tänkte jag, men Uppsalakillarna som jag träffade ansåg sig vara klena och svaga och trodde inte de skulle orka??? Men va fan, annars så ska killar alltid va så jävla macho men inte nu inte, och det är ju inte precis så att jag väger flera hundra ton... till slut hittade jag iaf tre som orkade lyfta mig över tröskeln.

Därefter gick vi till Uppsala ån och satte oss på en gräsplätt och då fick jag bara softa med dricka, chips, ostbågar och se de andra kämpa, riktigt kul faktiskt fick vara domare på två utav grenarna oxå. De fick dela upp sig två och två och utföra div. saker. En av lekarna gick ut på att försöka nå en ica kasse med tänderna utan att böja på benen varav kassen klipptes av eftersom, en annan var att de skulle måla av mig och jag fick utse vinnaren, de skulle göra svanar utav folie. Tror det var en sak till men har tyvärr glömt den. Efter det så gick vi till Tavernan och käka en bedårande middag. Under middagen fick jag svara på lite frågor om Kalle. 

 Sedan var det dags för det sista uppdraget. Det gick ut på att jag skulle gå runt och fråga folk om lite tips och råd inför mitt äktenskap. Det första paret jag stötte på firade just denna dag silverbröllop så där fick jag många goda råd som antecknades flitigt av mina väninnor. Hamnade slutligen uppe vid MC Donalds där det satt ett gäng ungdomar i färgglada kläder. Jag gick fram och frågade dem om de hade några råd " Dance is life" eller nått sånt säger en utav dem då. Jag blir självklart lyrisk eftersom jag älskar dans och att dansa. Dessa ungdomar berättar då att de just varit och satt upp en dansshow på stadsteatern. Jag blir helt frälst och frågar såklart om de inte kan dansa lite för mig där på torget eftersom jag faktiskt ska till och gifta mig. Dessa underbara ungdomar gör givetvis detta och jag blir rörd och gråter en liten skvätt (kan bero på alkohol intag också), helt fantastiska!!!

Efter det så gick vi mot tåget och åkte hem till Örban. Mellanlanda hemma hos morbror för att sedan traska ner till IP och dansen. Hade sjukt kul där nere träffade massor av gamla kompisar som jag inte sett på år och dar hur kul som helst!!! Dansade, pratade, drack jaa det var super!! Alla var så himla trevliga oxå (med ett visst undantag som jag blev super besviken på). Efter IP blev det efterfest hos min vän Sandra, där bjöds det på b.la karaoke ( japp jag är hes fortfarande) och massa gamla godingar från förr, även detta jätteroligt att få återse alla igen!!

En helt fantastiskt dag med galna upptåg, gråt, skratt och massa underbara vänner, kan inte bli annat än en fullträff!!! TACK ÄNNU EN GÅNG MINA UNDERBARA VÄNNER FÖR EN HELT FANTASTISK MÖHIPPA!!!!!!!LOVE YOU ALL!!!!

(
eftersom jag inte hade tillgång till någon kamera så har jag tyvärr inga bilder ännu, men det kommer får jag hoppas)!!!


RSS 2.0